Antena Căutare

Bancnota României de care nimeni nu știa. Cum arată BANCNOTA DE 10 BANI!

Cu ocazia anului centenarului, avem ocazia să vedem cea mai mică bancnotă din lume! Bancnota de 10 bani, care e cât un timbru poştal, a fost emisă de urgenţă în timpul Primului Război Mondial, în 1917, de Ministerul de Finanţe al României. Acum este expusă în Turnul cu Ceas al Cetăţii Sighişoara.

Din 1920 şi până în zilele noastre, cea mai mică bancnotă din lume a fost ţinută în loc sigur la muzeul de istorie din Sighişoara. De la sfârşitul lunii ianuarie însă poate fi admirată de oricine.

Bancnota românească, pe care este imprimat chipul lui Ferdinand I al României, măsoară 27,5 milimetri pe două laturi şi 38 pe cealelalte. Şi deşi - teoretic - are cea mai mică valoare dintre toate bancnotele emise vreodată în România pentru deţinătorii ei, valoarea ei reală este este inestimabilă.

La fel ca şi celelalte obiecte din muzeu, toate au o valoare şi o importanţă deosebită.

Bancnota de 10 bani, emisă în 1917 va putea fi văzută până pe data de 1 aprilie. Return to index of stories...

Cele mai mândre găini din România au poposit la Sebeş, acolo unde a fost deschisă o expoziţie cu sute de păsări din rase rare! Vizitatorii au putut vedea găini de şapte kilograme sau găini pitice, dar a căror carne se găseşte doar în cele mai scumpe restaurante ale lumii.

Primul spital pentru cămile, deschis în Dubai. Au și salon VIP... Imagini șocante în aeroport. Ce au descoperit angajații aeroportului la o pasageră: „Niciodată nu am văzut așa ceva!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x