Antena Căutare

Basescu a primit cadou un bici din piele

Presedintele Traian Basescu a primit, anul trecut, 57 de cadouri de protocol. Printre ele se numara un bici din piele, o lingura de lemn sculptata, un fanion al Casei Regale Cioaba, precum si o plosca din piele. Valoarea totala a cadourilor se ridica la 2.600 de euro.



Potrivit unui document postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, seful statului a primit anul trecut, printre altele, noua statuete, 10 plachete, sase tablouri si trei icoane, cel mai scump cadou fiind o macheta de nava, lunga de 120 de centimetri, estimata la 200 de euro.

Presedintele a mai primit in 2010 si o harta a Europei anului 1575 (100 de euro), o statueta albastra de 30 de centimetri a lui Stefan cel Mare (20 de euro), o lingura de lemn sculptata, de 50 de centimetri (10 euro), precum si o sabie argintie in caseta de culoare albastra din partea MApN (180 de euro).

De asemenea, Traian Basescu a primit o lucrare manuala cu gherghef de casa (180 de euro), doua icoane cu Maica Domnului (130 de euro), o carpeta cu chipul lui Mihai Eminescu (30 de euro) si un nai in husa neagra (60 de euro).

Tot anul trecut, presedintele a primit si o plosca din piele, estimata la 40 de euro, precum si un bici, tot din piele, cu o lungime de 250 centimetri, care valoreaza 20 de euro.

Toate cadourile au fost lasate in patrimoniul Administratiei Prezidentiale. Potrivit legii, demnitarii trebuie sa declare cadourile de peste 50 de euro primite in exercitiul functiei.

Cadourile estimate a valora pana in 200 euro pot fi pastrate de demnitar, cele evaluate peste aceasta suma putand fi pastrate daca demnitarul achita diferenta intre 200 euro si valoarea cadoului respectiv.

Sursa: Jurnalul National

Foto: maniacmusic.ro

Studiu: Trei sferturi din ghetarii muntilor Alpi s-ar putea topi pana in 2100... Caldura corporala, utilizata la incalzirea unei cladiri din Stockholm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x