Antena Căutare

Bateriile din centura de aparare a Bucurestiului, o istorie abandonata

Zac ingropate in indiferenta si gunoaie. Bateriile de aparare din jurul Capitalei care au tinut piept inamicilor in Primul si Al Doilea Razboi Mondial, sunt acum adaposturi pentru oamenii strazii sau spatii de distractie pentru pasionatii de Air Soft si Paint Ball. Sunt locuri uitate de autoritati, cladiri cu istorie bogata, ingropata sub caramizile desprinse din ziduri.

Soldatii au aparat intrarile in Capitala protejati de buncarele din jurul Bucurestiului. Bateriile construite in timpul lui Carol I au fost abandonate odata cu trecerea anilor. Zidurile groase au fost macinate de intemperii.

Bateria Domnesti e in paragina acum. Pana in urma cu doi ani, nimeni nu trecea dincolo de arcada impunatoare. Acum, bateria are un nou locatar.

Barbatul s-a refugiat aici. A ramas fara locuinta, iar un acoperis, fie el si neprimitor, e mai bine decat nimic.

Gunoaie, caramizi desprinse din ziduri, ferestre lipsa. Asa arata acum Bateria Domnesti. De fapt, toate cele 18 fortificatii, dispuse circular in jurul Capitalei, sunt in aceeasi stare. Bateria Catelu a fost descoperita in timpul lucrarilor la autostrada care duce spre mare. Zeci de incaperi cu culoare, ziduri groase de caramida, o adevarata fortareata.

Chiar daca e parasita, inca se mai aud impuscaturi aici. E locul preferat al pasionatilor de Air Soft sau Paint Ball. Si patrecaretilor le place locul. E singura baterie care a gazduit vreodata petreceri. Marturie stau si sutele de sticle aruncate in jurul cladirii. Cele mai multe baterii sunt acum proprietate privata si au fost transformate in depozite.

Robotul Curiosity a descoperit o "floare", pe Marte... Cine este bloggerul care a castigat 330.000 de $ intr-o singura zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x