Antena Căutare

Băutura care te îmbată în cel mai scurt timp! Mit sau adevăr? Ce au descoperit oamenii de știință

Este băutura îndrăgită de mulți petrecăreți, fără doar şi poate! Niciun eveniment nu este complet fără câteva pahare de... prosecco. Un experiment realizat de către un medic de la Universitatea din Surrrey, Marea Britanie, arată că această băutură nu doar că îşi face efectul mai repede, dar are și efecte ,,speciale”.

Este băutura îndrăgită de mulți petrecăreți, fără doar şi poate! Niciun eveniment nu este complet fără câteva pahare de... prosecco. Un experiment realizat de către un medic de la Universitatea din Surrrey, Marea Britanie, arată că această băutură nu doar că îşi face efectul mai repede, dar are și efecte ,,speciale”.

Prosecco are un puternic efect asupra psihicului și acționează asupra stimei de sine. Care este explicația? În momentul în care cumpărăm o băutură scumpă, ne simțim ,,altfel”, iar experimentul asupra stării fizice a fost făcut în urmă cu 17 ani, sub conducerea medicului Fran Ridout.

Echipa sa de specialiști a organizat o petrecere cu 12 invitați și fiecare dintre ei a primit câte un pahar de șampanie, însă doar șase dintre ei au primit alcool fără bule.

După ce toată lumea a consumat băutura, au monitorizat situaţia. Ridout a descoperit că cei care au băut şampanie s-au amețit mult mai repede decât cei care au avut în pahar alcool simplu.

Repetat o săptămână mai târziu, experimentul a prezentat același rezultat: şampania şi-a făcut efectul mai repede.

Rezultatele studiului sunt valabile şi pentru prosecco. Așadar, dacă vreţi să rămâneţi cât mai mult timp lucizi la o petrecere, beţi dintr-un pahar cu gura mai largă. Bulele nu vor mai conduce la fel de repede alcoolul din stomac în sânge.

VIDEO INEDIT! Iarna prelungită a creat probleme mari! Imagini cu un bursuc înzăpezit, filmate în Parcul Naţional Piatra ... A mințit că a fost răpită, iar acum riscă o pedeapsă de până la doi ani de închisoare! Motivul pentru care o tânără a in...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x