Antena Căutare

Bebeluşul Adam, născut cu anomalii grave, a fost adoptat de o familie, chiar dacă părinţii naturali l-au "refuzat" şi l-au abandonat în spital. GALERIE FOTO

Atunci când un cuplu sau o familie intenţionează să adopte un copil, este firesc să îşi dorească un micuţ sănătos. Asta fără a mai menţiona de acei viitori părinţi care nu ezită să-şi exprime şi alte "pretenţii" legate de potenţialul membru al familiei, cum ar fi culoarea ochilor sau a părului, precum şi alte semnalmente.

Atunci când un cuplu sau o familie intenţionează să adopte un copil, este firesc să îşi dorească un micuţ sănătos. Asta fără a mai menţiona de acei viitori părinţi care nu ezită să-şi exprime şi alte "pretenţii" legate de potenţialul membru al familiei, cum ar fi culoarea ochilor sau a părului, precum şi alte semnalmente.

Părinţii micuţului: "E un copil blestemat!"

Regula nu este una generală. Doi angajaţi ai unui spital din India au adoptat un bebeluş cu malformaţii. După ce a venit pe lume, acum trei ani, nou-născutul a fost "refuzat" de părinţi şi abandonat în spital. În ciuda insistenţelor cadrelor medicale, familia lui a refuzat să îl ia acasă. Nimeni nu îl dorea, ci măcar orfelinatul din oraş.

Mai mult, părinţii, originari dintr-un sat indian, le-au dezvăluit medicilor că "este un bebeluş blestemat". Cel puţin aşa credeau sătenii din cătunul dinîn care locuiau, oameni tributari unor credinţe populare. Iar blestemul, sub orice formă a sa, era pedepsit cu moartea.

Milă şi dragoste de părinţi adoptivi

Cazul copilului botezat Adam a ajuns şi la doi angajaţi de-ai spitalului. Raja Paulraj, administratorul spitalului, şi Jessica Cooksey Paulraj, asistentă medicală şi profesor, au auzit despre acest bebeluş abandonat şi au decis să îl ajute.

Pur şi simplu îl văd pe Adam atât de frumos. De multe ori observăm doar lucrurile anormale dar le ratăm pe cele frumoase ce se ascund după acest aşa-zis anormal. Nu e al nostru, este un bebeluş cu malformaţii, refuzat de părinţi, dar noi îl iubim şi îl luăm acasă!", au declarat cei doi jurnaliştilor de la ABC News.

Adam a fost diagnosticat cu Bartsocas-Papas, o afecţiune rară ce aduce cu ea anomalii fizice. S-a născu fără pleoape şi nas, având o fisură severă pe cerul gurii şi buze, cu deformări majore ale mâinilor şi cu picioarele lipite. Creierul, plămâni şi inima îi erau însă sănătoase. Cei care suferă de această boală mor înainte de a se naşte sau la scurt timp după aceea. În lume există doar 24 de cazuri cunoscute.

Celor doi soţi li s-a spus că pur şi simplu ar putea să îl adopte pentru a-i asigura copilului un sfârşit demn.

Lupta cu o boală cruntă

Raja Paulraj şi Jessica au prins drag de Adam şi nu au fost de acord să nu lupte pentru el şi să accepte că e un copil care oricum va muri. S-au îndrăgostit de el de cum l-au văzut. Deşi doctorii le-au spus că Adam va trăi cel mult câteva săptămâni, totuşi, cei doi au decis să meargă până în pâzele albe pentru a-l salva. Au trecut doi ani de atunci, aproape 800 de zile de drumuri, operaţii, cheltuieli şi speranţe.

La două luni de la naştere, Adam a fost operat în Carolina de Nord suferind primele intervenţii chirurgicale. Una pentru a-i fi reconstruite pleoapele, prevenind astfel pierderea vederii, şi una pentru reconstrucţia buzei. De atunci, au urmat alte câteva zeci.

Ceea ce este cert e că Adam va putea mânca şi vorbi. În viitor, el va folosi proteze atât pentru mâini cât şi pentru picioare. Dar, chiar şi fără aceste daruri, Adam – un copil pe care familia lui l-a văzut ca pe un blestem – are parte de dragoste. Între timp, a devenit frate mai mare, scrie Elitereaders.com.

Titanic. "Aisberg, moarte la orizont!” Nu ucidea 1.512 oameni dacă avea un binoclu. I-au pus unul la mormânt, după ... Galerie FOTO cu branduri celebre! Acum le recunoști de la depărtare, dar pe vremuri arătau complet diferit. Apple, de ex...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x