Antena Căutare

Forța lui i-a uimit pe medici! Ce se întâmplă acum cu bebelușul de la Slatina care cântărea doar 900 de grame! 

Bebeluşul care s-a născut în octombrie în Slatina cântărind doar 900 de grame şi al cărui caz a scos la iveală neajunsurile din sistemul medical în problema nou-născuţilor prematuri prinde, încet-încet, forţă.

Bebeluşul care s-a născut în octombrie în Slatina cântărind doar 900 de grame şi al cărui caz a scos la iveală neajunsurile din sistemul medical în problema nou-născuţilor prematuri prinde, încet-încet, forţă. Copilul, transferat între timp la Timişoara, are acum peste două kilograme şi, deşi încă firav, a reuşit să-i uimească pe medici şi pe părinţii săi cu forţa cu care s-a agăţat de viaţă. Ministrul Sănătăţii a venit ieri la Timişoara să-l viziteze.

Marius Andrei venea pe lume pe 19 octombrie după o sarcină de doar 27 de săptămâni. O mână de om, de doar 900 de grame. Medicii spitalului din Slatina, acolo unde s-a născut, s-au luptat din răsputeri pentru a-l salva pe micuţ. Timp de aproape o lună de zile l-au avut în grijă, însă în cele din urmă starea sa a necesitat transferul la un spital de rang superior. Cazul său a şocat o ţară întreagă după ce mai multe maternităţi i-au refuzat pe medicii din Olt, din lipsă de locuri. În cele din urmă salvarea i-a venit din Timişoara.

”Pe 13 noiembrie a fost transferat aici cu elicopterul. Am gasit aici un pat disponibil. La noi deja acolo devenise greu pentru el să mai fie ținut având și mai multe probleme de sănătate”, a povestit Ileana, mama bebelușului.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care în luna noiembrie s-a implicat în acest caz, a venit ieri la Timişoara să-l vadă pe micuţ.

”Nu s-a respectat procedura, lumea a intrat în panică, au intervenit la minister și atunci am început noi să dăm telefoane știind practic că este o cursă contracronometru. Există niște reguli, niște proceduri, pe care le vom relua pentru că ne-am dat seama că nu se aplică întocmai.”, a declarat Sorina Pintea.

O legătură specială cu familia copilului a format-o una dintre consilierele ministrului, care a cerut zilnic un raport despre starea bebeluşului.

Problema copiilor născuţi prematur în România rămâne una de actualitate. În maternităţile din ţară sunt doar 250 de paturi la terapie intensivă neonatală, jumătate faţă de necesar. Cazurile grave sunt preluate doar de câteva maternităţi din toată ţara

Nu pune poze vechi cu tine pe Facebook! La ce riscuri te expui dacă accepți provocarea... Alcoolul este viața: i-au ”injectat” 15 cutii de bere ca să-l scape de intoxicația cu...alcool. Avea de 1.119 ori limita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x