Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Bebelușul minune! Amalia avea 411 grame când a venit pe lume, după ce mama ei a „pierdut mai multe sarcini decât a suportat să numere”

A pierdut „mai multe sarcini decât a suportat să numere”. În prima zi de Crăciun, tânăra și-a văzut dorința îndeplinită: a devenit mamă. 

Amalia avea doar 411 grame la naștere

A plâns când și-a ținut fiica în brațe pentru întâia oară. Micuța Amalia a venit pe lume în prima zi de Crăciun, după doar 24 de săptămâni de stat în pântecul mamei sale.

Amanda Dourdounis, 36 de ani, și soțul ei, Angelo, din Melbourne, Australia, au fpst îngroziți în momentul în care Amanda a intrat în travaliu. Bebelușul lor, Amalia, avea doar 411 grame la naștere, mai puțin decât un borcan cu murături, și nu putea să respire singură.

Viața ei a început într-un incubator. În prima zi de Crăciun, medicii le-au făcut un cadou părinților: au putut să își țină fiica în brațe, pentru câteva minute.

A fost un moment încărcat de emoție, fericire și îngrijorare. Amanda și Angelo încercau de cinci ani să devină părinți. Au încercat totate procedurile artificiale existente. Au cheltuit zeci de mii de euro, au suferit cât pentru zece vieți.

Nu i-au abandonat visul de a deveni părinți, chiar dacă Amanda a pierdut sarcină după sarcină. Totul, din cauza unei boli de sânge de care suferă Amanda.

În luna iulie, au primit vestea pe care o așteptau: Amanda era din nou însărcinată.

„Eram fericiți, dar ne era și teamă. Știam prin ce trecusem”, a povestit Angelo.

Pe parcursul sarcinii, viitoarea mămică a avut mai multe complicații, din cauza tratamentului de subțiere a sângelui pe care îl urma.

Ni s-a spus de la început că am șanse zero să duc sarcina până la termen și că eforturile medicilor se concentrau pe prelungirea momentului în care mi se va declanșa travaliul”, a spus Amanda.

În Ajunul Crăciunului, Amanda a ajuns de urgență la spital. A fost dusă în sala de nașteri, iar micuța Amalia a venit pe lume.

După câteva ore, bebelușul se lupta pentru viață.

„Credeam că este începutul sfârșitului acestui capitol. Că Amalia va muri. Era bolnavă și foarte mică, nu credeam că avea putere să lupte. Medicii nu mai știai ce să facă. De fiecare dată când ne vedeau, își cereau scuze”, își amintește Amanda.

Doar că Amalia este o luptătoare! A depășit perioada critică și a început să facă progrese uriașe. Medicii se așteaptă ca micuța să ducă o viață normală.

Recomandari