Antena Căutare

Bei cât vrei, plătești câțiva euro! ''Prima fântână cu bere din Europa'', mândria unui orășel din Slovenia. Mergem?

Câteva sute de iubitori de bere și de spectatori curioși s-au adunat într-un orășel din Slovenia, joia trecută, pentru inaugurarea a ceea ce a fost numită prima ''fântână cu bere'' din Europa.

Câteva sute de iubitori de bere și de spectatori curioși s-au adunat într-un orășel din Slovenia, joia trecută, pentru inaugurarea a ceea ce a fost numită prima ''fântână cu bere'' din Europa.

Însă, noua atracție din Zalec, pusă la cale de antreprenorii locali în urmă cu câțiva ani, nu le dă ocazia vizitatorilor însetați să se servească din licoarea de culoarea chihlimbarului după bunul plac. În schimbul a șase euro, doritorii primesc câte un pahar special, dotat cu microcip, care îi permite fiecăruia să-și toarne un decilitru de bere de cinci ori, din oricare dintre cele cinci varietăți diferite, arată AFP.

''Ideea nu este să lăsăm oamenii să se îmbete aici, ci să promovăm cultura consumului de bere'', a declarat primarul Janko Kos, care a mai spus că prețul berii este încă unul competitiv în comparație cu alte țări. Interesul din afară este ''uimitor'', a adăugat edilul care a mai spus că a primit apeluri de la oameni ''de peste tot'' care s-au interesat de această noutate.

Primarul Janko Kos speră că fântâna cu bere, amplasată în parcul orașului, va așeza Zalec pe harta turistică și va face publicitate numeroaselor berării din regiunea pitorească, în care se cultivă hamei.

Drama din centrul Bucureștiului: cum au nenorocit comuniștii uzinele ”Ford” de pe Floreasca. 13 ani s-au fabricat aici m... Gemenele îmbrățișate. Cum și-a salvat sora de la moarte la vârsta de trei luni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x