Antena Căutare

Biletul scris de Arsenie Boca, secretul ascuns până acum! Ce avertisment a transmis: „Ca să câștigi...”

Pe 28 noiembrie 2019 se fac 30 de ani de când creștinii și-au luat rămas bun de la Arsenie Boca, cel supranumit Părintele Ardealului și cel despre care se spune că a înfăptuit adevărate minuni, de care chiar și comuniștii s-au speriat. Ce bilet i-a scris acesta unei maici și care este, potrivit lui Arsenie Boca, legea iubirii ce nu trebuie încălcată niciodată de către creștini?

Biletul scris de Arsenie Boca, secretul ascuns până acum! Ce avertisment a transmis: „Ca să câștigi...” Galerie
Arsenie Boca și biletul în care vorbește despre legea iubirii

Au trecut 30 de ani de când Părintele Arsenie Boca a trecut la cele veșnice, lăsând creștinilor numeroase minuni, profeții adeverite, sfaturi, rugăciuni și pilde menite să ne aducă mai aproape de Dumnezeu.

Despre Arsenie Boca s-au spus numeroase lucruri și aproape că toată lumea știe măcar o profeție sau un detaliu despre viața celui cunoscut ca fiind și Părintele Ardealului.

La mănăstirea Prislop se adună an de an zeci de mii de credincioși, în căutarea ajutorului. Pe 28 noiembrie este mare zi de pelerinaj și creștinii stau și 5-6 ore la coadă, pentru a se ruga la mormântul lui Arsenie Boca, de la Prislop.

Puțini sunt cei care știu de biletul scris de Părintele Arsenie Boca către Maica Teoctista din Voila, atunci când aceasta nu mai putea vorbi. În biletul său, Arsenie Boca a dezvăluit care este legea iubirii, de care trebuie să țină orice creștin.

„Ziceți mai pe scurt. Eu nu mă răzbun. Are cine. N-aș crede să vorbească ca ei”

„Tu fă bine și așteaptă răul. Binele ti-l va răsplati Dumnezeu. Dacă oamenii - rudele ți-ar face bine, ție ce cruce ți-ar mai rămâne? Tu ești călugăriță și, ca atare, trebuie să te bucuri de necazuri, ca să câștigi plata de la Dumnezeu pentru tot ce suferi - cu bună știință și răbdare - de la frați.

Biletul scris de Arsenie Boca, secretul ascuns până acum! Ce avertisment a transmis: „Ca să câștigi...”

Biletul lăsat de Arsenie Boca, despre legea iubirii

Biletul scris de Arsenie Boca, despre legile iubirii

Deci roagă-te pentru cei ce te blastămă, fă bine celor ce-ți fac rău; celui ce-ți cere - nedrept - dă-i tot ce-i trebuie lui, din lacomie. Cu alte cuvinte, nu te împotrivi răului când te asuprește cu nedreptate, ca să nu calci legea iubirii de Dumnezeu și de oameni, indiferent cum sunt ei. Tu fii cum trebuie. Tu să ai grijă să nu zici rău absolut nimănui, indiferent ce nedreptate ți-ar face, -pentru că iertându-le toate, așa urmezi lui IISUS, așa ții (împotriva firii, sau mai bine zis mai presus de fire) legea lui Dumnezeu - a iubirii.

Că toți sunt fiii lui Dumnezeu, chiar dacă ei tăgăduiesc asta, iar tu trebuie să știi că și ei au un suflet de mântuit”

Biletul scris de Arsenie Boca, secretul ascuns până acum! Ce avertisment a transmis: „Ca să câștigi...”

Arsenie Boca și biletul în care vorbește despre legea iubirii

Arsenie Boca și mănăstirea Prislop

Sursa: „Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca”, vol. II, edit. Agaton

Cei mai bâtrâni oameni din America au murit la diferență de câteva zile unul de celălalt! Au trăit peste 110 ani și au l... I-au trebuit 20 de minute și o porție de aripioare picante pentru a-și cere iubita în căsătorie! Reacția ei a fost de mi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x