Antena Căutare

Biserica în care oamenii străzii se pot adăposti pe timp de ger, ninsoare sau ploaie. „Frații noştri fără casă fac parte din comunitatea noastră şi nu trebuie daţi afară din casele de rugăciune!”

Într-o metropolă americană, în care există 6.455 de oameni ai străzii şi doar puţin peste 1.100 de paturi disponibile în adăposturi, un ONG a făcut un parteneriat cu bisericile pentru a permite oamenilor străzii să doarmă în biserici. 

Într-o metropolă americană, în care există 6.455 de oameni ai străzii şi doar puţin peste 1.100 de paturi disponibile în adăposturi, un ONG a făcut un parteneriat cu bisericile pentru a permite oamenilor străzii să doarmă în biserici.

În acest sens, de 14 ani, în fiecare zi, cele 76 de bănci ale Bisericii „Sfântul Bonifaciu” din San Francisco găzduiesc aproximativ 90 de persoane fără adăpost, care beneficiază şi de accesul la baie şi la frizerie, de pături, mâncare şi vouchere pentru îmbrăcăminte. Preotul parohiei a declarat că a deschis porţile bisericii pentru aceşti oameni din două motive.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De ce preotul a fost de acord ca biserica să rămână deschisă celor mai puțini norocoși?

Pe de o parte, biserica doreşte să împlinească nevoile imediate ale oamenilor străzii, dar şi nevoia de calm, siguranţă, frumuseţe şi un simţ al apartenenţei la o comunitate. „Acţiunea aceasta transmite mesajul că vecinii noştri fără casă fac parte din comunitatea noastră şi nu trebuie daţi afară din casele de rugăciune", a declarat preotul pentru Huffington Post.

Pe de altă parte, ajutorul oferit oamenilor străzii urmăreşte şi să îi ferească pe aceştia de consumul de droguri şi alcool şi să le păstreze sănătatea mentală intactă.

Trei casatorii ciudate: cu el insusi, cu un pod si cu un delfin!... Cum poți afla numerele câștigătoare de la LOTO. Există o metodă care nu dă greș! Marii câștigători probabil știu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x