Antena Căutare

Blonda care a pozat pentru Picasso, dezvăluiri fără perdea! Cum mirosea pictorul și cum a încercat să o seducă. „M-a luat de mână și m-a dus!” - Foto

Blonda splendidă care a pozat pentru Picasso a făcut dezvăluiri fără perdea, după 66 de ani de când i-a fost muză marelui pictor. Lydia Corbett a povestit, între altele, despre cum mirosea artistul și despre cum ar fi încercat să o seducă.

Blonda care a pozat pentru Picasso, dezvăluiri fără perdea! Cum mirosea pictorul și cum a încercat să o seducă. „M-a luat de mână și m-a dus!” - Foto Galerie
Lydia Corbett și Pablo Picasso

Lydia Corbett, acum în vârstă de 85 de ani, l-a cunoscut pe Pablo Picasso în anul 1954, în orașul francez Vallauris, aflat pe Coasta de Azur. Pe atunci, ea avea 19 ani, iar pictorul avea 73! În plus, ea purta numele Sylvette David, pe care l-a schimbat ulterior, din cauza unei drame.

În 1954, Pablo Picasso suferea după ce l-a părăsit partenera lui, Francoise Gilot, cu care a avut o relație de când el avea 61 de ani, iar ea 21. Ea a fost prima femeie care i-a dat papucii marelui artist.

Blonda splendidă a fost surprinsă că a fost observată de Picasso

În aprilie, a pus ochii pe frumoasa blondă, care vorbea cu prieteni de-ai ei, la soare. S-a simțit revigorat de tinerețea și frumusețea ei și și-a dorit imediat să o picteze.

„Nu m-a venit să cred că el voia să mă picteze. De fapt, nu mi-a venit să cred nici măcar că m-a observat! Aveam picioare urâte și glezne groase. Eram întotdeuna acoperită cu fuste și mâneci lungi”, a spus ea.

În anul 1957, Lydia Corbett era Sylvette David – fata cu coadă la spate a lui Picasso. A devenit muza lui, pentru peste 60 de portrete. Era logodită, la acea vreme, cu designerul de mobilă Toby Jellinek.

Blonda care a pozat pentru Picasso, dezvăluiri fără perdea! Cum mirosea pictorul și cum a încercat să o seducă. „M-a luat de mână și m-a dus!” - Foto

Lydia Corbett, de Pablo Picasso

„Eram foarte închisă în mine însămi. Eram tânără, inocentă și speriată. Mi s-a oferit prea multă libertate în timpul copilăriei și am fost abuzată de soțul mamei mele – ceea ce m-a afectat enorm. Cred că Picasso m-a citit”, a spus Lydia Corbett.

„Sunt singura femeie care l-a cunoscut care vorbește frumos despre el. A fost delicat cu mine – m-a liniștit. A fost ca un tată. A fost întotdeauna amabil și amuzant. A făcut tot posibilul ca să îmi redea ăncrederea în mine însămi. Îl voi iubi mereu!”, a mai spus ea.

Timp de câteva săptămâni, splendida blondă a pozat șase ore pe zi pentru Picasso, în timp ce el lucra în liniște. Artistul a făcut atunci cea mai intensă serie de portrete din viața lui, cu un singur model implicat.

Cum mirosea Pablo Picasso

Pentru tânără, nu a fost ușor. „Îmi era frică de bătrâni. Fugeam de ei. Qașa că el a fost chiar o provocare”, a spus ea.

„Picasso arăta tânăr și era un om curat. Nu mirosea a usturoi sau a vin, la fel ca cei mai mulți bărbați. Nu l-am văzut niciodată beat. Mirosea a trandafiri. Obișnuia să spună că atunci când intră în studioul său, își lasă corpul afară”, a povestit femeia.

„În timp ce pozam pentru el, stând în același loc din studio și uitându-mă pe fereastră, nu mă gândeam la mare lucru. Era destul de simpli. Pur și simplu stăteam”, a mai spus ea.

Blonda care a pozat pentru Picasso, dezvăluiri fără perdea! Cum mirosea pictorul și cum a încercat să o seducă. „M-a luat de mână și m-a dus!” - Foto

Lydia Corbett și Pablo Picasso

Cum ar fi încercat Picasso să o seducă

Femeia a povestit că atunci când nu picta, picasso era plin de energie. Obișnuia să se îmbrace elegant și să își pună ochelari amuzanți, să își lipească o mustață sau să își pună pe cap o pălărie de cowboy și să se miște cu energie prin încăpere. Obișnuia să picteze păianjeni atât de bine pe podeaua studioului, încât se speria chiar el. „Încerca mereu să maă facă să râd. Uneori, reușea”, a precizat ea.

Totuși, Picasso nu ar fi făcut amor cu ea. „Nu am vrut să îi pozez nud. Sunt o pudică, deși am crescut într-o colonie de nudiști”, a spus femeia, care a fost pictată și nud de marele artist, care se pare că și-a imaginat-o dezbrăcată.

Însă, a existat un moment în care lucrurile s-ar fi putut schimba. Într-o zi, Picasso a luat-o de mână și a dus-o pe scări, într-un dormitor mic, cu un scaun și un pat pe care a început să sară, făcându-i semne tinerei.

„M-am gândit că nu voi începe să sar cu el în pat. Dacă ai 19 ani, iar el 73, el e ca un bunic pentru tine sau cel mult un tată”, a spus femeia.

Se pare însă, că Picasso gândea altfel – a avut relații cu femei tinere și vulnerabile, și-a înșelat partenerele și a bătut cel puțin una dintre ele, până când a lăsat-o inconștientă.

Totul s-a terminat între Picasso și tânăra blondă cu coadă la spate, în iunie, când el a întâlnit-o pe Jacqueline Roque, în vârstă de 26 de ani – noua lui muză, cu care s-a mutat, la Canne. Sylvette s-a mutat în Anglia, cu logondicul ei.

Un bebeluș și-a salvat mama de la moarte! „Sunt recunoscătoare în fiecare zi” – Foto... British Museum a achiziţionat un pandantiv din aur vechi de 3.000 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x