Antena Căutare

Britanica Jeanne Socrates a devenit cea mai vârstnică persoană care a navigat singură în jurul lumii

Jeanne Socrates, în vârstă de 77 de ani, a intrat în cărţile de istorie după ce a navigat cu barca ei de 11,5 metri în jurul lumii, singură şi neasistată, în 320 de zile, potrivit The Guardian.

Jeanne Socrates, în vârstă de 77 de ani, a intrat în cărţile de istorie după ce a navigat cu barca ei de 11,5 metri în jurul lumii, singură şi neasistată, în 320 de zile, potrivit The Guardian.

Socrates, din Lymington, Hampshire, şi-a început şi a încheiat călătoria în în Victoria, Canada.

Ea a fost însoţită de mai multe bărci în momentele finale ale călătoriei, în timp ce sute de oameni au încurajat-o din port.

Clubul Royal Victoria Yacht a felicitat-o sâmbătă pe Socrates pentru că a încheiat circumnavigaţia neasistată şi pentru că a stabilit recordul de cea mai în vârstă persoană care a realizat acest lucru.

În timpul călătoriei ei, pe barca Nereida, Socrates a avut probleme la navigarea de rezervă, în timp ce a pierdut panourile solare.

Socrates era deja cea mai vârstnică femeie care a făcut călătoria, realizând-o în 2013.

Clubul The Royal Victoria Yacht a spus că recordul anterior a fost deţinut de Minoru Saito, care avea 71 de ani când şi-a încheiat călătoria în 2005.

Socrates a reuşit să depăşească o serie de neplăceri de-a lungul carierei ei. În 2017, a căzut din barcă, rupându-şi gâtul şi coastele, în timp ce se pregătea pentru o încercare de record.

Sursa : news.ro

Diana se simțea tot mai obosită, așa că a mers la medic! A aflat că mai are doar 72 de ore de trăit! Ce i-au zis medicii... Și-au anulat căsătoria, la un an de la nuntă! Nu au mai putut trăi cu vina, secretul lor a ieșit la lumină: „Am fost nev...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x