Antena Căutare

Britanicii vor avea cele mai sigure trenuri din lume: rezista unui atac cu bomba!

Oamenii de stiinta britanici au gasit o noua modalitate de a face trenurile mai sigure in cazul unui atac cu bomba. Cercetarile au inceput in urma cu trei ani iar rezultatele obtinute, spun expertii, cu siguranta vor salva vieti in cazul unui atentat terorist.

Un tren care explodeaza din cauza unui atac cu bomba este o priveliste ingrozitoare. Iar pe imaginile cu incetinitorul, distrugerile sunt si mai vizibile. Astfel de catastrofe vor fi, insa, de domeniul trecutului! Cel putin la britanici, care au testat cu succes cel mai sigur tren din lume. In sensul ca rezista chiar si unei explozii devastatoare.

De aceasta data distrugerile nu mai sunt atat de mari. Tehnica dupa care s-au ghidat specialisti pentru "trenul-buncar" e relativ simpla. Tot ce inseamna obiecte in garnitura respectiva se securizeaza bine de podea.

“Chiar daca obiectul se desprinde de cadru, doar o sa cada si o sa se miste in aer in loc sa mearga toata lungimea vehiculului”, explica unul dintre cercetatorii de la Universitatea Newcastle.

Geamurile trenurilor sunt invelite in plastic. Nu se sparg in cazul unui impact puternic.

Daca un terorist reuseste sa treaca de toate sistemele - cel de informatii, de supraveghere, de garzile de securitate, chiar si de atentia pasagerilor - daca acel terorist reuseste sa puna un dispozitiv exploziv, cel putin pasagerii sunt protejati de acel vehicul. Este ultima lor sansa.

Cercetarile oamenilor de stiinta britanici fac parte dintr-un proiect de patru milioane de euro finantat de Uniunea Europeana. Iar tehnica, o data bine pusa la punct poate fi aplicata si in cazul trenurilor dar si in cazul metrourilor.

Matinalul Razvan a cantat din fluier la Neatza, iar Gelu Voicu l-a acompaniat! Vezi ce a iesit!... Fotografie cu Printesa Diana, vanduta cu zeci de mii de dolari la o licitatie din Statele Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x