Antena Căutare

"Bucuresti - Budapesta" ocupa locul 5 in topul confuziilor geografice

Salutul crainicului UEFA “Buna seara, Budapesta!”, de la finala Ligii Europa, de miercuri seara, s-a adaugat lungului sir de persoane care a confundat capitala Romaniei cu cea a Ungariei. Conform publicatiei Sunday Times, incurcatura dintre Bucuresti si Budapesta se afla pe locul 5 intr-un top al confuziilor geografice.

Mesajul de salut al crainicului UEFA, care si-a inceput aseara reprezentatia cu un salut pentru publicul din Budapesta, a starnit o serie de reactii vehemente din partea opiniei publice din Romania, uimite de ignoranta si lipsa de profesionism a acestuia.

Insa aceasta confuzie nu dateaza de ieri, de azi. De-a lungul timpului, mai multi muzicieni celebri au incurcat capitalele Ungariei si Romaniei. Intre acestia, James Hetfield, membru al trupei Metallica, sau cei de la Manowar. Romanii au mai fost ghinionisti si la concertul din 1990 al lui Michael Jackson, in 1995, la Iron Maiden, in 2007, la Morcheeba si in 2008, la concertele lui Lenny Kravitz si Whitesnake.

Insa nu numai Bucurestiul a fost incurcat cu Budapesta, ci confuzia a avut loc si in mod invers, cand cei de la Kaiser Chiefs le-au spus fanilor: "That's a nice one, Bucharest" ("Asta a fost buna, Bucuresti"). Potrivit Sunday Times, incurcatura dintre Bucuresti si Budapesta se afla pe locul 5 in topul celor mai frecvente confuzii geografice.

1. Palma de Mallorca, din Insula Mallorca, si Las Palmas din Insulele Canare

2. Lisabona, din Portugalia, si Lisburn din Irlanda de Nord

3. Amman, din Iordania, si tara Oman

4. Venetia, din Italia, si Viena, din Austria

5. Bucuresti, din Romania, si Budapesta, din Ungaria

6. San Jose, din California, si San Jose, din Costa Rica

7. Londra, din Marea Britanie, si London, din Canada

8.Bordeaux, din Franta, si Bodrum, din Turcia

9. Los Angeles, din SUA, si Lagos, din Nigeria

10. San Juan, din Porto Rico, si San Jose, din California.

VIDEO! La doar 5 ani este cea mai tanara pictorita profesionista din lume... Vrajitoarele Vanesa si Melisa, laudate de Mircea Badea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x