Antena Căutare

Butonul „Magic” care dezgheață parbrizul mașinii în câteva secunde. Trucuri pe care șoferii nu le-au știut

În perioada iernii, pentru șoferi cel mai greu lucru este dezghețatul parbrizului. Specialiștii spun, însă, că există un buton magic al mașinii care prin simpla apăsare poate rezolva problema.

Butonul „Magic” care dezgheață parbrizul mașinii în câteva secunde. Trucuri pe care șoferii nu le-au știut
Butonul „Magic” care dezgheață parbrizul mașinii în câteva secunde. Unii șoferi nici nu aveau idee de asta | shutterstock

Pentru șoferi, una dintre cele mai neplăcute părți ale iernii este munca pe care trebuie să o depună atunci când zăpada s-a așternut toată noaptea peste mașina lor. Pe lângă răzuirea zăpezii sau a gheții, trebuie să aștepte câteva minute pentru a se încălzi vehiculul și asta pentru că parbrizul este înghețat.

Cum dezgheți simplu parbrizul mașinii

Toți știm cât de neiertătoare pot fi lunile de iarnă pentru cei care conduc. Îndepărtarea gheții de pe parbrizul mașinii la primele ore ale dimineții poate fi o adevărată corvoadă.

Experții de la Driving Test Success spun că puteți elimina stratul de gheață prin simpla activare a ventilatorului de parbriz al mașinii, care va încălzi sticla din interior și va ajuta la topirea gheții. În videoul companiei, ei au explicat: "Setați temperatura pe treapta cea mai mare. Gheața va începe să se topească din cauza căldurii. Ștergeți apa în exces și setați apoi ventilatorul la normal", notează Mirror.

Metode de a dezgheța parbrizul mașinii iarna

Cea mai bună soluție să dezgheți parbrizul rămâne spray-ul special conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheață. Dacă nu ai la îndemână un astfel de spray, poți folosi o altă metodă ușoară.

Citește și:

Ce trebuie să faci pentru a evita înghețarea parbrizului

În zilele geroase, după ce te întorci de la drum lung cu mașina, înainte de a opri motorul, lasă aerul condiționat să meargă 2, 3 minute la maximum. Căldura va usca interiorul mașinii și nu se vor mai forma cristale de gheață pe parbriz și pe geamuri.

Cum poți dezgheța parbrizul cu alcool sanitar

De exemplu, poți utiliza alcool sanitar. Tot ce trebuie să faci este să toarni soluția într-un recipient cu pulverizator și să o pulverizezi pe tot parbrizul, în timp ce lași motorul pornit și aerul condiționat la maximum.

În două, trei minute gheața este topită și poți curăța parbrizul cu o racletă fină. În loc de alcool sanitar, mai poți folosi o soluție din două părți oțet și o parte apă rece, dacă nu te deranjează mirosul înțepător al oțetului.

Citește și:

Cine e și cum arată bărbatul care a bătut recordul mondial pentru cel mai scund om din lume în viață. Are o înălțime de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x