Cafea cu aur și un angajat are îți aplică loțiunea pentru protecție solară. Cum sunt tratați clienții celui mai scump hotel din lume și cât costă o noapte acolo – Foto

 
+6 click pentru
galerie

Burj Al Arab din Dubai, cel mai scump și luxos hotel din lume, își răsfață clienții încă din primele clipe ale sosirii lor. Aceștia sunt primiți cu un covor roșu, au la dispoziție chefi renumiți, se pot delecta cu cafea cu aur și pot chiar să apeleze la un angajat care să le aplice loțiunea pentru protecție solară.

Cel mai scump și luxos hotel din lume, Burj Al Arab din Dubai, este amplasat pe propria lui insulă, una artificială - înconjurată de apă turcoaz și scăldată în soare tot anul.

Mai exact, hotelul, proiectat de arhitectul britanic Tom Wright, este situat pe o insulă artificială, la 280 de metri depărtare de plaja Jumeirah, fiind legat de țărm printr-un pod privat curbat.

Deși este recunoscut ca fiind singurul hotel de șapte stele din lume, clasificarea oficială este de cinci Stele Deluxe.

Între clienții renumiți ai celui mai scump hotel din lume s-au numărat Selena Gomez, Kendall Jenner, Lewis Hamilton și Claudia Schiffer.

Aici, răsfățul începe imediat. Clienții sunt duși cu un Rolls-Royce alb până la intrarea hotelului, căreia nu îi lipsește un covor roșu.

Apartamente pe două niveluri, balustrade din aur, televizoare de ultimă generație, ornamente florale peste tot și 16 tipuri de perne și saltele din care clienții să aleagă sunt doar câteva dintre detaliile impresionante pe care le-a notat un reporter Te Mirror.

Pentru peste 600 de euro, clienții se pot bucura aici și de câteva petale de trandafiri care să creeze o atmosferă romantică.

Un apartament cu un dormitor delux aici costă 1.395 de euro pe noapte, iar unul cu două dormitoare costă peste 15.400 de euro pe noapte.

În acest hotel, fiecare colțișor este luxos, inclusiv holul, în care există magazine. Clienții se pot bucura aici de cappuccino cu aur de 24 de carate, pentru 17,8 euro o ceașcă.

La dispoziția clienților în cel mai scump hotel din lume sunt și trei chefi care împreună au lapte stele Michelin - Francky Semblat, Kim Joinie-Maurin și Kasper Kurdahl.

Clienții celui mai scump hotel din lume se pot bucura și de o piscină de tip „infinity” și chiar și de un majordom care să le aplice loțiunea pentru protecție solară – când ești atât de bogat, firește, este de neconceput să rezolvi singur o asemenea sarcină.

Cel mai scump și luxos hotel din lume este deținut de Mohammed bin Rashid Al Maktoum, cunoscut și ca șeicul Mohamed, este vice-președintele și primul-ministru al Emiratelor Arabe Unite și monarh constituțional al emiratului Dubai.

Construcția clădirii a început în 1994 și a fost terminată în 1999. Clădirea conține peste 70.000 de metri cubi de ciment și 9.000 de tone de oțel, iar costul total s-a ridicat la aproximativ 1,6 miliarde de dolari.

Deși au fost necesari nu mai puțin de trei ani pentru realizarea fundației, clădirea propriu-zisă a fost înălțată în mai puțin de trei ani. 230 de piloni din beton, înfipți în nisip la 40 de metri adâncime, fixează fundația formată din roci masive și beton.

Forma construcției imită o ambarcațiune tipic arabă, cu vele, numită „Dhow”. Dacă exteriorul Burj Al Arab-ului este expresia unei arhitecturi ultramoderne, interiorul, proiectat de designerul Khuan Chew, este o combinație luxoasă de stiluri occidentale și orientale. Aceasta are un atrium imens de 180 metri înălțime și se mândrește cu 8.000 metri pătrați acoperiți cu foiță de aur de 22 de carate și 24.000 de metri pătrați de marmură.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI