Câinii special pregătiți pentru intervenții în caz de avalanșă au dat examen de admitere la Rânca

 

Câinii special antrenaţi în lupta cu zăpada s-au întrecut la Rânca într-un exerciţiu de zile mari.În fiecare an, trebuie să treacă tot felul de probe ca să-şi menţină titlul de câine de avalanşă. Aşa că au dus o luptă contracronometru ca să găsească victimele în viaţă.

Într-o zonă unde zăpada depăseşte doi metri, cinci câini sunt puşi să caute şi să scoată din nămeţi, într-un timp extrem de scurt, două persoane surprinse de avalanşă. Nu este uşor. Au de verificat o suprafață de aproape 10.000 de metri pătraţi.

Câinii sunt pregătiţi în permanenţă, aşa că se descurcă de minune.

Mai toţi sunt câini bine antrenaţi. Găsesc două victime în mai puţin de 10 minute. Ceea ce este oricum foarte bineIon Sănduloiu, Salvamont Argeş

Exerciţiul este foarte util pentru salvamontişti, care stabilesc ce patrupede se califică pentru a merge la şcoala specială de câini de avalanşă, organizată, anul acesta, la Făgăraş.

Recco este unul dintre câinii care s-au întrecut pentru a ocupa un loc în tabăra de antrenament. A trecut testul cu brio. Prima lui misiune de salvare a fost anul trecut, când a căutat victimele surprinse de o avalanşă, în Bucegi.

Pentru ca un câine să fie considerat apt pentru avalanşe, trebuie să treacă aceste teste în fiecare an.

Citește mai mult pe Observator.tv!facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI