Live acumSacrificiul (r)
Prime Time 20:00Antitalent

A stat lipit de sicriul stăpânului său care a trecut la ceruri. A nechezat de durere și și-a luat rămas bun de la cel pe care l-a iubit cel mai mult

O întâmplare tragică, care dărâmă orice armură de rezistență emoțională și atinge cele mai fine coordonate ale sensibilității, aduce în ochii noștri o poveste de iubire care rupe din temelii toate prejudecățile. Dragostea nu are limite când sufletele a două ființe rezonează la unison.

O întâmplare tragică care dărâmă orice armură de rezistență emoțională și atinge cele mai fine coordonate ale sensibilității, aduce în ochii noștri o poveste de iubire care rupe din temelii toate prejudecățile. Dragostea nu are limite când sufletele a două ființe rezonează la unison.

Vin din lumi diferite și sunt construiți diferit. Nu comunică la fel și nu gândesc la fel. Un om și un cal. Suntem obișnuiți să credem că animalele sunt făcute pentru a ne sluji la muncile zilnice sau pentru a fi sursa noastră de hrană sau de divertisment. Le chinuim, le exploatăm, le schingiuim și le mâncăm, și noi, ironic, ne considerăm FIINȚE UMANE. Mai mult decât atât, ne permitem să credem că cei care au suflet suntem doar noi, oamenii, nu animalele!

O adevărată lecție de viață vine de departe, din colțurile lumii, tocmai din Brazila. Situată la o distanță de peste 10.000 de kilometri de România, reușește să ne surprindă cu unicele întâmplări care au avut acolo.

Wagner de Lima Figueiredo și-a pierdut viața la doar 34 de ani într-un accident nefast de motocicletă. Bărbatul, un cowboy semi-profesionist, a lucrat în rodeo timp de aproape un deceniu alături de Sereno, calul său. După moartea acestuia, fratele lui Wagner a avut grijă de cal.

Fratele lui a decis că la funeraliile lui Wagner trebuie să fie prezent și cel care i-a fost cel mai bun prieten o bună parte din viață, calu său pe care l-a iubit cel mai mult.

"Avea o pasiune și o mare dragoste. Uneori, chiar nu-și cumpăra lucruri pentru el, doar ca să se asigure că poate să cumpere hrană calului.", spune fratele său.

Cortegii triste și lume îndurerată. Din mulțime iese Sereno nechezând de durere și întețegând drama care s-a întâmplat: cel pe care îl iubea cel mai mult, a murit.

Senero s-a apropiat de sicriul stăpânului, l-a mirosit și a realizat ce s-a întâmplat. Calul nu se mai putea desprinde de cutia în care stăpânul său urma să zacă pentru veșnicie.

“(Calul) a început să se plimbe pe lângă sicriu, l-a mirosit şi apoi a început să necheze. Au fost nişte emoţii foarte puternice. Toată lumea a fost mişcată de această imagine, iar eu am început să plâng.”, spune o participantă la funeralii.

“Era ca și cum calul ştia ce se întâmplă şi dorea să-şi ia rămas-bun de la prietenul său”, spune una dintre persoanele prezente la înmormântare.

Urmărește mai jos momentul pentru a conștientiza adevărata iubire a unei ființe necuvântătoare!