Live acum
Prime Time 20:30Burlacul

 Activitatea seismică, din ce în ce mai intensă în zona Vrancea! Un expert lansează bomba: ”Între 21-25 decembrie 2018 ar putea avea loc un cutremur puternic”

Ultimele luni de zile au adus o activitate seismică în zona Vrancea, fapt pentru care tot mai mulți români se tem de producerea unui seism major. Experții, însă, susțin că aceștia n-ar avea de ce să se îngrijoreze. 

Ultimele luni de zile au adus o activitate seismică în zona Vrancea, fapt pentru care tot mai mulți români se tem de producerea unui seism major. Experții, însă, susțin că aceștia n-ar avea de ce să se îngrijoreze.

Totuși, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, de la începutul lunii octombrie până acum, pe 22, au avut loc 27 de cutremure, cel mai mare având magnitudinea de 3,5.

În luna septembrie, în schimb, activitatea a fost mai scăzută, pe tot parcursul lunii înregistrându-se doar 20 de cutremure, cel mai mare având magnitudinea de 3,4.

Un specialist atrage, însă, atenția că mai multe cutremure ar putea avea loc în perioada Crăciunului, odată cu alinierea planetelor. Mercur, Pământul, Marte, Jupiter și Venus urmează să se alinieze ceea ce va duce la producerea unui seism puternic pe planeta noastră, susține ‘Global Earthquake Forecaster’ Ditrianum, un grup de teoreticieni ai conspirațiilor.

Planetele se vor alinia pe 21 decembrie, iar șocul gravitațional va duce la dislocarea plăcilor tectonice de la Pământ. Asta ar provoca un cutremur de magnitudinea 8 pe scara Richter, potrivit site-ului coordonat de cercetătorul din domeniul seismologiei Frank Hoogerbeets, citat de Express.

„Configurația planetară foarte importantă de pe 21 decembrie 2018 ar putea provoca un cutremur puternic între 21 și 25 decembrie 2018”, susține Hoogerbeets, conform sursei citate, însă el nu dă detalii despre locul în care ar pute avea loc cutremurele.

Cel mai puternic cutremur din acest an, din România, a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri), Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).

Recomandari