Antena Căutare

Care era, de fapt, numele real al lui Pablo Picasso și câți copii a avut - 14 lucruri pe care nu le știai despre marele pictor

Numele real al lui Pablo Picasso, câți copii a avut, care au fost primele lui cuvinte dar și ultimele cuvinte înainte să moară. Pictorul Pablo Picasso și ciudățeniile sale, 14 lucruri neștiute despre marele pictor.

Care era, de fapt, numele real al lui Pablo Picasso, câți copii a avut, care au fost primele lui cuvinte dar și ultimele cuvinte înainte să moară. Pictorul Pablo Picasso și ciudățeniile sale, 14 lucruri neștiute despre marele pictor.

Astăzi, 8 aprilie 2019, se împlinesc 46 de ani de la moartea lui Pablo Picasso, considerat cel mai mare pictor al secolului XX.

Opera lui Pablo Picasso glorifică frumusețea și eroismul femeilor iubite. Optzeci de ani de activitate artistică - pictură, sculptură, poezie, desen, grafică, ceramică reflectă talentul creației lui Picasso despre care se poate spune că a trăit prin artă, pentru artă.

Pablo Picasso s-a născut la 25 octombrie 1881, în Malaga (Andaluzia), fiind fiul lui José Ruiz Blasco - pictor și profesor la Școala de Arte Frumoase din Malaga - și Mariei Picasso y López. Talentul lui Pablito se evidențiază încă din copilărie. Când fiul său avea 13 ani, Don Jose îşi dăduse deja seama că acesta îl depăşea în talent. Ca adolescent, Picasso îi uimește pe profesorii de la Institutul de Arte Frumoase din La Coruna, deși el suportă cu greu rigoarea tradiției și educația academică.

Pablo Picasso și-a transformat viața în legendă. După anii petrecuți printre boemii din Montmartre, a devenit - grație geniului și spiritului său inovator, dar totodată și prieteniilor celebre și aventurilor sale amoroase - cel mai renumit pictor al secolului al XX-lea. Picasso a lăsat în urmă 25.000 de lucrări originale. ​

Care era, de fapt, numele real al lui Pablo Picasso și câți copii a avut - 14 lucruri pe care nu le știai despre marele pictor

Pablo Picasso

Pablo Picasso moare la 8 aprilie 1973 la Mougins, în apropiere de Cannes, la vârsta de 91 ani.

15 lucruri pe care nu le știai despre Pablo Picasso:

Numele real al lui Pablo Picasso este unul format din 23 de cuvinte și făcea referire la prieteni de familie și sfinți. Picasso a fost botezat Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Matryr Patricio Clito Ruiz y Picasso.

La naștere, Picasso a fost declarat mort. Moașa îl lăsase pe masă, fiind convinsă că nu respiră. Unchiul lui Picasso a fost salvatorul lui. Văzându-l întins pe masă, acesta a suflat fum de trabuc spre el, moment în care bebelușul a început să scâncească.

Picasso și-a organizat prima expoziție pe când avea numai 13 ani, în camera din spate a unui magazin de umbrele.

Pablo Picasso copii. Artistul fost căsătorit de două ori și a făcut 4 copii cu 3 femei diferite: Claude Picasso, Maya Widmaier-Picasso, Paulo Ruiz Picasso, Paloma Ruiz Picasso.

Care era, de fapt, numele real al lui Pablo Picasso și câți copii a avut - 14 lucruri pe care nu le știai despre marele pictor

Cu cea de-a doua soție, Jacqueline Roque, Picasso s-a căsătorit când avea 79 de ani. Jacqueline avea atunci doar 27.

Din cele opt femei importante din viaţa lui Pablo Picasso, două au înnebunit şi două s-au sinucis. Marie-Thérèse Walter s-a spânzurat la patru ani după moartea artistului, iar Jacqueline Roque s-a împușcat în 1986, la 13 ani după moartea lui Picasso.

Primul cuvânt spus de Pablo Picasso a fost “piz” – care este prescurtarea de la “Lapiz” și care înseamna pensulă în spaniolă. Unii susțin însă că, de fapt, ar fi zis creion.

Ultimele cuvinte ale lui Pablo Picasso au fost “Bea pentru mine, bea pentru sănătatea mea, știi că eu nu mai pot să beau”. Picasso a murit în timpul unei cine cu prietenii.

Care era, de fapt, numele real al lui Pablo Picasso și câți copii a avut - 14 lucruri pe care nu le știai despre marele pictor

Pablo Picasso picturi

Picasso este înmormântat pe terenul unui castel pe care l-a cumpărat în 1958 în Vauvenargues, sudul Franței.

Cel mai mare pictor al secolului XX și-a ars câteva din tablouri pe când se afla la începutul carierei sale, în Paris, pentru a se încălzi.

Picasso a scris de-a lungul vieții în jur de 300 de poeme și două piese de teatru.

Pablo Picasso este artistul cu cele mai multe picturi furate: 550 din lucr[rile sale sunt catalogate ca disp[rute.

Una dintre muzele lui Picasso a fost un câine Teckel, pe nume Lump. Câinele a aparținut fotografului David Douglas Duncan și a murit cu o săptămână înaintea lui Picasso.

Pictura lui Picasso intitulată Nude, Green Leaves and Bust, care o înfățișează pe amanta lui, Marie-Thérèse Walter, a fost vândută la licitație contra sumei de 106,5 milioane de dolari. Nude, Green Leaves and Bust a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai scumpă lucrare de artă vânduta la o licitație pâna în 2012. Ulterior, The Scream - a lui Edvard Munch - a fost vandută contra sumei de 120 milioane de dolari.

Magie pură! Arabii au făcut să dispară cel mai valoros tablou din lume. 450.300.000 $ s-au evaporat...... Țiganii care au salvat 100 km pătrați de Românie. ”Rușii ne-au văzut și au zis că mută granița, că n-au trebuință de noi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x