Care este povestea Sfântului Nicolae și de ce a fost atât de iubit în trecut

În fiecare an, pe data de 6 decembrie este sărbătorit Sfântul Nicolae. Acesta a avut un rol important în istoria creștină. Poate de aceea, aproape un milion de româi îi poartă numele.

În fiecare an, pe data de 6 decembrie este sărbătorit Sfântul Nicolae. Acesta a avut un rol important în istoria creștină. Poate de aceea, aproape un milion de români îi poartă numele.

Cine a fost Nicolae

Sfântul Nicolae s-a născut în jurul anului 270, în localitatea Patara, din părinți credincioși și bogați. Potrivit Tradiției, din vremea prunciei, Nicolae s-a arătat a fi un copil minunat. Se hrănea numai din sânul drept al mamei sale, iar în fiecare zi de miercuri și de vineri, mânca o singură data și numai după apusul soarelui.

După moartea părinților din cauza unei epidemii, Nicolae și-a împărțit întreaga avere săracilor. Sfântul Nicolae este acum ocrotitorul bătrânilor, al celor nedreptățiți și ajutătorul celor săraci.

Minunile săvârșite de Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae a plecat pentru a se închină la Sfintele Locuri. În timpul călătoriei pe mare, se ivește o furtună cumplită. Toți cei prezenți în corabie se gândeau că vor muri din cauza furtunii. Marea și vânturile s-au liniștit în urmă rugăciunilor lui Nicolae. După ce a potolit marea, a înviat un corăbier care căzuse din vârful catargului pe punte. Datorită acestor minuni, Sfântul Nicolae a devenit ocrotitorul marinarilor și al tuturor celor ce călătoresc.

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai iubiți sfinți, dovadă fiind numărul de peste 800.000 de români care îi poartă numele.

Sursa: crestinortodox.ro

Ultimele știri