Antena Căutare

Care sunt aspectele importante ale fenomenului din 27 iulie 2018! Cum poţi urmări eclipsa de Lună în România

Luna Plină şi eclipsa de Lună ce vor avea loc pe 27-28 iulie vor fi un fenomen aparte deoarece va fi cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI. Durata maximă a fazei totale, în anumite regiuni, va fi de 103 minute.

Eclipsa de Lună în România. Luna Plină şi eclipsa de Lună ce vor avea loc pe 27-28 iulie vor fi un fenomen aparte deoarece va fi cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI. Durata maximă a fazei totale, în anumite regiuni, va fi de 103 minute.

Eclipsa va fi vizibilă și din România. În timpul eclipsei vom asista și la un alt fenomen, cunoscut drept Luna Sângerie: Luna trece prin umbra Pământului și capătă un culoare roșiatică. În acest an, durata eclipsei, de 1 ore și 43 de minute, este foarte aproape de limita maximă posibilă pentru un asemenea fenomen – care este de 1 oră și 47 de minute.

Cea mai lungă eclipa totală de Lună înregistrată până acum a avut loc pe 16 iulie 2000 și a durat o oră și 46,4 minute.

Eclipsa de Lună în România. Eclipsa de Lună de pe 27 iulie va putea fi admirată numai din Europa, Africa și Asia.

O eclipsă de Lună are loc atunci când Soarele, Pământul și Luna se aliniază astfel încât Luna ajunge în umbra pe care o face Pământul.

Eclipsa de Lună în România. Cum poţi urmări eclipsa totală de Lună din România

Eclipsa de Lună în România. Eclipsele de Lună sunt printre cele mai uşor de urmărit fenomene astronomice. Trebuie doar să ieşi din casă şi să priveşti către cer. Nu este nevoie de un telescop special sau alte echipamente, însă te-ar putea ajuta să observi detalii precum craterele de la nivelul satelitului natural.

Eclipsa de Lună în România. De asemenea, pentru a putea fi observată eclipsa, cerul trebuie să fie senin. Potrivit descopera.ro, în Bucureşti puteţi urmări eclipsa totală de Lună şi de pe terasa Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ce va fi deschis pe 27 iulie, între orele 21:00-03:00.

Cadourile nu sunt pe placul românilor! Ce vor aceștia să primească când își sărbătoresc zilele de naștere... FOTO! Toți o admirau, nimeni nu știa cine e! Cum arată Alexandra, nepoata lui Nicolae Ceaușescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x