Antena Căutare

Casa de copii care a inspirat piesa „Strawberry Fields Forever” a trupei The Beatles, deschisă ca atracţie turistică şi centru pentru tineret

Casa de copii care a inspirat piesa „Strawberry Fields Forever” a trupei The Beatles va fi deschis ca atracţie turistică şi centru pentru tineret, informează BBC.

Casa de copii care a inspirat piesa „Strawberry Fields Forever” a trupei The Beatles va fi deschis ca atracţie turistică şi centru pentru tineret, informează BBC.

Spaţiul care aparţine Armatei Salvării va fi deschis sâmbătă.

Muzicianul John Lennon a „găsit adăpost” în grădinile Strawberry Field din oraşul lui natal, Liverpool.

Proprietatea a devenit un simbol pentru fanii The Beatles după ce a fost imortalizată de trupă în 1967.

Anual, aproximativ 60.000 de turişti vizitează exteriorul imobilului, care a fost condus de organizaţia de caritate între 1936 şi 2005. De atunci, a fost închis.

Sora lui Lennon, Julia Baird, în vârstă de 72 de ani, a povestit că, în copilărie, muzicianul escalada zidul pentru a ajunge „la locul lui special”.

Despre acest proiect, Baird a declarat: „Cred că i-ar fi plăcut, pentru că el însuşi nu era integrat şi era foarte conştient de asta”.

Centrul va găzdui o expoziţie despre viaţa lui John Lennon, care va cuprinde versuri scrise de mână de artist, şi va oferi cursuri pentru tineri cu probleme de învăţare.

Anthony Cotterill, de la Salvation Army, a spus: „John Lennon a găsit adăpost aici, în copilărie, şi exact asta vrem să oferim prin deschiderea porţilor Strawberry Field pentru totdeauna”.

Sursa : news.ro

Alertă la nivel mondial. Se apropie asteroidul despre care NASA spune că este periculos pentru Terra!... VIDEO | Un fermier a găsit 15 vaci ucise de un fulger pe un câmp! Acestea erau aliniate lângă un gard: „Fiecare vacă ave...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x