Antena Căutare

Casti de protectie pentru biciclisti, confectionate din ziare vechi

Trei absolventi ai Colegiului Regal de Arta din Londra au o solutie pentru doua probleme, la prima vedere, foarte diferite: siguranta biciclistilor si reciclarea ziarelor citite si aruncate in metrou.

Este vorba de o casca realizata pe baza de hartie reciclata, ieftina si in acelasi timp solida. Mai ramane ca primaria si sponsorii sa dea o sansa acestei idei.

Ca multe alte mari orase, Londra ofera cetatenilor biciclete de inchiriat, pentru a reduce folosirea masinilor. Dar utilizatorii nu sunt obligati sa poarte casti de protectie, asa ca majoritatea isi asuma riscul sa se lipseasca de ele, mai ales ca sunt destul de scumpe. Chiar primarul Londrei a dat un exemplu negativ, circuland pe doua roti fara casca. Situatia nu este pe placul celor trei absolventi ai sectiei de design de la Colegiul de Arta.

Solutia este realizarea castilor din ziare vechi. De cand s-au raspandit ziarele gratuite, dupa ce sunt citite pe fuga in metrou sau autobuz, statiile si trotuarele s-au umplut de hartii aruncate cu care nimeni nu stie ce sa faca. Un proces tehnologic simplu le transforma in pasta si apoi in casti solide si chiar rezistente la apa, datorita unui aditiv secret. Totul la un pret de cost neinsemnat: “Scopul nostru este ca aceste casti sa coste mai putin de o lira sterlina. Dar ideal ar fi ca oamenii care inchiriaza biciclete sa le primeasca pe gratis”, a declarat unul dintre inventatori.

Primarul Londrei este incantat de idee, dar refuza sa impuna purtarea obligatorie a castii pentru ciclisti. Tinerii inventatori se gandesc sa-si aplice ideea in tari unde aceasta masura de siguranta este deja in vigoare, ca Australia sau Canada.

GALERIE FOTO INEDITA! Cum arata o fabrica de papusi gonflabile... GALERIE FOTO! Minunile naturii: Cele mai frumoase cascade din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x