Antena Căutare

Cazul real al bărbatul care trăiește de 70 de ani încorsetat într-un plămân de fier. Cum a ajuns în această situație

Paul Alexander trăiește de 70 de ani într-o capsulă. Este vorba despre un dispozitiv medical, pe care l-a părăsit pentru puțin timp de-a lungul celor șapte decenii. Descoperă povestea lui în rândurile de mai jos.

colaj de imagini cu paul, barbatul care traieste de 70 de ani într-o capsula Galerie
Paul Alexander trăiește de 70 de ani într-o capsulă. Este vorba despre un dispozitiv medical, pe care l-a părăsit pentru puțin timp de-a lungul celor șapte decenii. Descoperă povestea lui în rândurile de mai jos. | Captura Youtube

Paul Alexander trăiește de șapte decenii într-un plămân de fier după ce a fost puternic afectat de poliomielită, la vârsta de șase ani.

El este celebru în lumea întreagă pentru că trăiește de 70 de ani încorsetat într-un plămân de fier. Bărbatul este poreclit ”Polio Paul” și, în ciuda problemelor sale, spune că a avut o viață extraordinară.

Cazul real al bărbatul care trăiește de 70 de ani încorsetat într-un plămân de fier. Cum a ajuns în această situație

În 1952, America se confrunta cu o epidemie generalizată de poliomielită. Paul a fost unul dintre cele 60.000 de cazuri din Texas. Infecția a fost atât de severă încât medicii au fost nevoiți să îi facă o traheotomie și apoi l-au plasat în dispozitivul în care se află și acum. Este vorba despre o capsulă special concepută pentru a îi ține în siguranță pe bolnavii de poliomielită cu probleme respiratorii.

De obicei, copiii se recuperează și pot fi scoși din aceste tuburi. Nu a fost și cazul lui Paul. La câteva luni după ce a fost plasat în interiorul dispozitivului medical, medicii au presupus că nu mai are mult de trăit și l-au trimis acasă.

Era aproape paralizat la acel moment și blocat în interiorul capsulei. Dar Paul s-a luptat și a reușit să supraviețuiască. În prezent are 74 de ani și încă se află în plămânul de fier.

Bărbatul chiar se laudă că a inventat, de fapt, un nou mod de a respira, care îi permite să renunțe la dispozitiv medical pentru perioade scurte de timp.

El a învățat "respirația glossofaringiană". ”Este o tehnică prin care "înghiți" aerul, asemănător cu o broască”, spune Paul. Curând, avea să meargă fără ajutor și chiar a fost capabil să părăsească dispozitivul medical pentru a face o plimbare în grădină.

Însă acestea au fost printre puținele dăți în care n-a mai fost captiv. A absolvit liceul și a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Texas, fără să fi pus vreodată piciorul în sala de curs.

În schimb, a locuit în cămin și, împreună cu al său plămân de fier, a practicat dreptul. Paul spune că a călătorit cu avionul, a mers la biserică, s-a îndrăgostit și chiar a fost într-un club de striptease. Totul pentru că a învățat să trăiască cu abilitățile sale diferite.

"Nu contează de unde vii sau care este trecutul tău, sau provocările cu care te-ai putea confrunta. Poți face cu adevărat orice. Trebuie doar să-ți propui să faci asta și să muncești din greu", a scris Paul în cartea sa de memorii, conform The Mirror.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce este „fața de pe Marte” care i-a speriat pe specialiști. Imaginea cu chipul „uman” surprinsă la mii de ani lumină... Experții avertizează cu privire la acest vis recurent. Ce înseamnă când visezi tot mai des șarpe. Află semnificațiile as...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x