Antena Căutare

Cazul revoltător al unei profesoare din Vaslui care a predat ani la rând în baza unei diplome false. Era foarte apreciată de elevi

O femeie din Vaslui a predat timp de 18 ani ca suplinitor necalificat, iar apoi alți 14 ani a predat ca titular la limba română, deși nu avea studii superioare, arată o anchetă a Parchetului Judecătoriei Vaslui.

Cazul profesoarei din Vaslui care a predat ani la rând în baza unei diplome false. Femeia era foarte apreciată de elevi
Cazul profesoarei din Vaslui care a predat ani la rând în baza unei diplome false. Femeia era foarte apreciată de elevi | Captură Facebook/Shutterstock

Lenuța Damian, care a devenit viceprimar și este soția unui director din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, a predat timp de 32 de ani folosind documente de studii falsificate, inclusiv o diplomă de licență fictivă, transmite hotnews.ro.

Citește și: O profesoară de limba engleză a renunțat locul de muncă după ce elevii și părinții au descoperit poze cu ea în ipostaze indecente

Profesoara din Vaslui, viceprimar, care a predat elevilor în baza unei diplome false

La jumătatea lunii ianuarie 2024, polițiștii din Vaslui au anunțat reținerea unei profesoare de limba română de la un liceu dintr-un sat din nordul județului. Acuzația a fost aceea că a predat ani la rând, în baza unei diplome de licență false. Dar nu a fost clar câți ani.

Articolul continuă după reclamă

Lenuța Damian, profesoara acuzată, lucra în învățământ de peste 30 de ani și era cunoscută ca fiind un cadru didactic dedicat profesiei, iar elevii ei aveau rezultate școlare bune la examene și concursuri, potrivit informațiilor furnizate de hotnews.ro.

Căsătorită cu directorul Agenției Naționale de Îmbunătăți Funciare Vaslui, Sandu Damian, Lenuța Damian era percepută drept un avertizor de integritate. Adesea semnala situații de abuz sau încălcări ale legii care se petreceau în comunitatea sa, mai transmite sursa citată.

Mai mult, în anul 2020, Lenuța Damian a candidat pe listele PNL pentru un post de consilier local în comuna Codăești. Astfel, a ajuns aleasă viceprimar al comunei, mai transmite sursa citată mai sus.

A fost trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă agravantă și uz de fals

Parchetul Judecătoriei Vaslui a trimis-o în judecată pentru înșelăciune în formă agravantă și uz de fals. Documentele false găsite la percheziții includeau diplome și adeverințe de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, precum și documente care indicau absolvirea unei Facultăți de Drept la un institut privat din Botoșani. De asemenea, s-a constatat că Lenuța Damian nu a absolvit niciuna dintre aceste instituții, iar unele dintre adeverințe erau fabricate pentru a susține falsul.

Anchetatorii au dezvăluit că Lenuța Damian a utilizat aceste documente false pentru a obține gradul didactic I și pentru a participa la examenele de definitivat în învățământ. De-a lungul timpului, ea a prezentat mai multe versiuni ale diplomelor și suplimentelor de diplomă cu note și medii aritmetice diferite, toate declarate falsificate de expertiza criminalistică, potrivit hotnews.ro.

Lenuța Damian a fost plasată sub control judiciar și nu s-a mai întors să predea, concentrându-se pe rolul său de viceprimar. Dosarul său se află în camera preliminară a Judecătoriei Vaslui, nefiind stabilit un termen de judecată. Procurorii au instituit sechestru pe proprietățile ei și cer desființarea tuturor documentelor falsificate.

Citește și: Gestul incredibil al unei profesoare. Cum a ajuns să-i salveze viața unui copil pe care nici măcar nu-l cunoștea

Ce mai face și cum arată acum cea mai faimoasă grăsuță a anilor 2000. Miss Platnum e de nerecunoscut... „Este aproape de perfecțiune” Motivul pentru care o vacă este păzită de gărzi înarmate și camere de supraveghere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x