Antena Căutare

Ce a putut păți un bărbat care s-a abținut să strănute. Acesta a ajuns imediat pe mâna medicilor

Un bărbat din Marea Britanie a ajuns de urgență la spital și a fost hrănit timp de o săptămână printr-o sondă gastrică, asta după ce s-a ținut de nas și de gură ca să nu strănute. Află din rândurile de mai jos ce s-a întâmplat cu el!

Ce a putut păți un bărbat care s-a abținut să strănute. Acesta a ajuns imediat pe mâna medicilor Galerie
Ce a putut păți un bărbat care s-a abținut să strănute. Acesta a ajuns imediat pe mâna medicilor | Shutterstock

Bărbatul în vârstă de 34 de ani s-a prezentat la medic, acuzând mari dureri la înghițire, asta după ce a simțit nevoia să strănute, dar s-a ținut de nas și de gură, potrivit revistei medicale BMJ Case Report, citată de atlas-geografic.net. Iată cum s-a terminat pentru bărbat!

Citește și: O tânără care a vrut să fie cerșetoare pentru o zi dezvăluie ce descoperire a făcut despre oamenii “cu mâna întinsă”

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care s-a abținut să strănute

Bărbatul a fost supus imediat unei radiografii, care a arătat o acumulare de aer în regiunea nazofaringiană, în cavitatea toracică și un emfizem subcutanat sever în fața traheei. De regulă, emfizemul subcutanat indică o leziune a plămânilor sau a căilor respiratorii, potrivit sursei citate mai sus.

În urma verificării amănunțite, medicii au ajuns la concluzia că bărbatul a suferit o ruptură spontană a peretelui faringian din cauză că a încercat să se abțină de la strănut.

Astfel, pacientului în vârstă de 34 de ani a trebuit să i se introducă un tub gastric prin care a fost hrănit pentru următoarele șapte zile.

Citește și: Trucul revoltător prin care acest bărbat „fură la cântar”. Cum a fost surprins, în timp ce cântărea fructele în supermarket

Cazul bărbatului a uluit medicii

După o săptămână, simptomele cu care bărbatul s-a prezentat inițial la medic au început să dispară, iar tubul i-a fost îndepărtat. Câteva zile mai târziu, el a fost externat, revenind, totodată, la vechea alimentație, însă cu recomandarea de a nu-și mai acoperi nasul atunci când simte nevoia să strănute, potrivit sursei citate mai sus.

Acest caz i-a uluit pe medici, întrucât o astfel de ruptură se întâlnește în mod normal doar în cazul în care o persoană suferă un accident.

Potrivit autorilor publicației BMJ Case Report și citați de sursa menționată mai sus, ruptura spontană a peretului faringian poate să apară ca urmare a unei creșteri bruște a presiunii în timpul tusei, strănutului și vărsăturilor, atunci când nările și gura sunt astupate.

Cu toate că incidentul prin care a trecut bărbatul este un caz izolat, trebuie notat că ori de câte ori o persoană încearcă să se abțină de la strănut, reține în corp o presiune enormă. Specialiștii au explicat că atunci când strănutăm, aerul expulzat poate atinge o viteză ce ajunge și până la 100 km/h, potrivit atlas-geografic.net.

Creatură marină care a speriat și specialiștii | VIDEO. Ce este fiara considerată cel mai mare animal din toate timpuril... Ce se întâmplă când atingi mercurul din termometru | Video. Momentul în care un bărbat își scufundă mâna acest lichid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x