Antena Căutare

Ce ai voie și ce nu poți să incluzi în bagajul de cală

Spre deosebire de bagajul de cabină, într-o geantă mai mare, pe care o lași la cala avionului, poți transporta mai multe obiecte. Totuși, există și în acest caz anumite reguli, de aceea trebuie să te informezi din timp și să știi ce ai voie și ce nu ai voie să transporți în acest bagaj.

Spre deosebire de bagajul de cabină, într-o geantă mai mare, pe care o lași la cala avionului, poți transporta mai multe obiecte. Totuși, există și în acest caz anumite reguli, de aceea trebuie să te informezi din timp și să știi ce ai voie și ce nu ai voie să transporți în acest bagaj.

Înainte de a-ți face bagajul pentru călătoria cu avionul, este bine să te informezi ce produse ai voie să transporți în geantă, ca să nu ai surprize neplăcute la aeroport. Iar acest lucru este valabil atât pentru bagajul de cabină cât și pentru cel de cală, mai ales că regulile se pot schimba de la un an la altul și diferă în funcție de compania aeriană cu care zbori.

Bagajul de cală poate să fie mult mai mare ca dimensiuni și greutate decât bagajul pe care îl iei cu tine în cabina avionului. Există însă reguli și aici, care diferă de la o companie aeriană la alta. În general, greutatea maximă a unui bagaj de cală variază între 20 și 30 de kg. Orice geantă care depășește limita maximă impusă de companie aeriană va fi taxată în plus, în aeroport, la check-in.

Ce ai voie și ce nu poți să incluzi în bagajul de cală

Un alt aspect esențial înaintea unei călătorii este să știi ce ai voie să pui în bagajul de cală. Iată mai jos toate informațiile de care ai nevoie:

Produse cosmetice

În bagajul de cală poți transporta orice produse cosmetice dorești, inclusiv creme, parfumuri și sprayuri și nu mai trebuie să te limitezi la recipiente de cel mult 100 ml, ca în cazul bagajului de cabină. Prin urmare, din acest punct de vedere ai libertate totală.

Pune fără griji în bagajul tău creme, uleiuri de corp, parfumuri, deodorante, pastă de dinți, apă de gură, farduri, ruj, ojă, șampon, dizolvant pentru lacul de unghii, orice dorești. Poți transporta inclusiv trusa de manichiură și pedichiură, cu pile de unghii și forfecuțe, dar și lame de ras sau un aparat de bărbierit.

Ce ai voie și ce nu poți să incluzi în bagajul de cală

Produse alimentare și băuturi

La acest capitol regulile sunt ceva mai stricte și e bine să verifici recomandările companiei aeriene cu care vei zbura. Spre exemplu, anumite companii aeriene nu permit transportul unor semințe, fructe sau siropuri în unele state, în timp ce altele nu au restricții. Poți transporta sticle cu băuturi alcoolice, însă mare atenție să nu se spargă. Și țigările sunt permise la cală, însă nu mai mult de un cartuș la fiecare bagaj.

Aparatura electronică

Poți transporta la cală orice aparat electronic, însă ține cont de faptul că acesta se poate sparge acolo. Cel mai bine ar fi ca laptopul, tableta, telefonul mobil, camera foto sau video să fie transportate într-o geantă specială în cabina avionului, unde este mai în siguranță. În schimb, un trepied, o baterie externă sau alte accesorii pentru aparatele electronice pot merge fără probleme la cală, pentru că nu sunt la fel de fragile.

Echipamente sportive

La acest capitol există obiecte care sunt permise în bagaj și obiecte care sunt interzise. Iată ce poți lua în bagajul de cală:

  • Undițe, harpoane pentru pescuit;
  • Placă de skateboard;
  • Placă de surf sau snowboard;
  • Cărucior pentru copil;
  • Echipament pentru scufundări;
  • Arcuri și săgeți;
  • Patine cu rotile;
  • Schiuri;
  • Crose de golf sau de hochei.

Nu ai voie să transporți:

  • Butelii de gaz pentru camping;
  • Torțe cu gaz;
  • Brichete de cărbuni;
  • Artificii;
  • Orice material sau substanță care ar putea exploda.

Ce ai voie și ce nu poți să incluzi în bagajul de cală

În bagajul de cală poți transporta fără probleme orice medicamente, solide sau lichide, inclusiv seringi și ace, tirbușoane, cuțite și diferite unelte precum ciocane, cabluri, bare metalice, mașini de găurit, șurubelnițe, topoare, accesorii pentru mașină, diferite obiecte ascuțite.

Acestea sunt informațiile esențiale despre ce ai și nu ai voie să pui în bagajul de cală atunci când călătorești cu avionul. Deseori, este nevoie să plătești pentru un bagaj de cală, mai ales la companiile aeriene low-cost, unde acest serviciu nu este inclus în prețul biletului de avion.

Chiar dacă te va costa în plus, partea bună este reprezentată de faptul că, prin intermediul bagajului de cală, poți aduce la destinație aproape orice obiect dorești, în afara celor care pot reprezenta un pericol pentru călători.


4 pași pentru a descoperi jobul care ți se potrivește... Muzica ce te protejează împotriva mușcăturilor de țânțari. Efectele muzicii dubstep...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x