Antena Căutare

Ce este si de unde a pornit Black Friday

Black Friday este una dintre cele mai aglomerate zile pentru magazinele din Statele Unite si din lume. Ziua recunoscuta pentru reducerile semnificative facute de comercianti isi are originile peste ocean, in anii 60. De atunci, este ziua care da startul cumparaturilor pentru Craciun.

Numele zilei in care se fac reduceri in marile magazine a fost folosit pentru prima data in Philadelphia. Aici, era utilizat pentru a descrie aglomeratia din trafic si de pe trotuarele orasului, imediat dupa Ziua Recunostintei. Expresia Black Friday a fost folosita pentru prima data pentru a face referire la o zi cu reduceri in magazine in 1961, intr-un newsletter al unei firme de relatii publice.

Cea de-a patra zi de vineri din luna noiembrie este un moment popular pentru cumparaturi din mai multe motive. Este momentul in care incepe sezonul de pregatiri pentru Craciun, asa ca toata lumea are de cumparat cate ceva. De asemenea, fiind prima zi dupa Thanksgiving Day, multi angajati primesc liber pentru a avea un weekend prelungit. Astfel, mai multi oameniau timp sa mearga in magazine.

In 2003, Black Friday a fost cea mai aglomerata zi de shopping din tot anul, in Statele Unite si si-a mentinut acest statut de atunci.

Foto: Hepta

O vedere din Al Doilea Razboi Mondial si-a gasit abia acum destinatarul... Muzica Tinei Turner, folosita pentru a speria pasarile de pe un aeroport...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x