Antena Căutare

Ce fumau ROMÂNII în comunism și cu ce se îndulceau copiii vremurilor demult apuse. Alimentarele, expoziții de conserve, vin, sirop

Dacă astăzi ne bucurăm de tot ce ne dorim, aproape fără limită, în timpul comunismului, alimentația era rațională. Oamenii stăteau la niște cozi infernale, pentru a-și procura hrana, pe baza unei cartele. Bărăganul reprezenta un exemplu pentru întreaga ţară.

Dacă astăzi ne bucurăm de tot ce ne dorim, aproape fără limită, în timpul comunismului, alimentația era rațională. Oamenii stăteau la niște cozi infernale, pentru a-și procura hrana, pe baza unei cartele. Bărăganul reprezenta un exemplu pentru întreaga ţară.

Aici, se desfășurau producţiile-record la hectar, de aici pleca cea mai bună carne de porc şi de pui, dar şi legumele şi fructele cele mai sănătoase, scrie adevarul.ro.

Alimentara era plină doar cu conserve şi cu sticle de sirop şi vin. Bunătăţile erau înşirate doar la expoziţii, iar oamenii aveau acces la ele doar cu relaţii.

În schimb, țigările se găseau peste tot. Printre cele mai fumate ţigări erau Carpaţi fără fi ltru, Snagov, BT şi Kent. Acestea se găseau în tutungerii, nişte magazine de obicei mici, cu o sobă Godin într-un colţ, scrie evz.ro.

Ţigările bulgărești BT ajungeau mai rar în România. Cu toate acestea, doamnele cu pretenţii reuşeau să facă rost de acestea și le fumau doar în zilele de sărbătoare.

În perioada comunistă, copiii nu aveau toate dulciurile de astazi, la care copiii au acces acum extrem de ușor. Bombonelele “Cip” sau “Mentosanele” se găseaua în toate magazinele, la fel ca şi ciocolata “Pitic” şi “Scufiţa Roşie”, potrivit adevarul.ro.

Nici în ceea ce privește rechizitele școlare nu exista vreo diversitate. Acestea erau puține, dar foarte apreciate. Cine nu avea penar cu abac ori stilou cu peniţă de “aur” era obligat să-şi cumpere.

GALERIE FOTO! Încă o dovadă că româncele sunt etalon de frumusețe în toată lumea! Concursul "Little Miss Universe&q... Cazul care a șocat o lume întreagă! O familie și-a căsătorit fiul mort, iar petrecerea a costat 25.000 de euro. Cum arat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x