Antena Căutare

Ce fumau ROMÂNII în comunism și cu ce se îndulceau copiii vremurilor demult apuse. Alimentarele, expoziții de conserve, vin, sirop

Dacă astăzi ne bucurăm de tot ce ne dorim, aproape fără limită, în timpul comunismului, alimentația era rațională. Oamenii stăteau la niște cozi infernale, pentru a-și procura hrana, pe baza unei cartele. Bărăganul reprezenta un exemplu pentru întreaga ţară.

Dacă astăzi ne bucurăm de tot ce ne dorim, aproape fără limită, în timpul comunismului, alimentația era rațională. Oamenii stăteau la niște cozi infernale, pentru a-și procura hrana, pe baza unei cartele. Bărăganul reprezenta un exemplu pentru întreaga ţară.

Aici, se desfășurau producţiile-record la hectar, de aici pleca cea mai bună carne de porc şi de pui, dar şi legumele şi fructele cele mai sănătoase, scrie adevarul.ro.

Alimentara era plină doar cu conserve şi cu sticle de sirop şi vin. Bunătăţile erau înşirate doar la expoziţii, iar oamenii aveau acces la ele doar cu relaţii.

În schimb, țigările se găseau peste tot. Printre cele mai fumate ţigări erau Carpaţi fără fi ltru, Snagov, BT şi Kent. Acestea se găseau în tutungerii, nişte magazine de obicei mici, cu o sobă Godin într-un colţ, scrie evz.ro.

Ţigările bulgărești BT ajungeau mai rar în România. Cu toate acestea, doamnele cu pretenţii reuşeau să facă rost de acestea și le fumau doar în zilele de sărbătoare.

În perioada comunistă, copiii nu aveau toate dulciurile de astazi, la care copiii au acces acum extrem de ușor. Bombonelele “Cip” sau “Mentosanele” se găseaua în toate magazinele, la fel ca şi ciocolata “Pitic” şi “Scufiţa Roşie”, potrivit adevarul.ro.

Nici în ceea ce privește rechizitele școlare nu exista vreo diversitate. Acestea erau puține, dar foarte apreciate. Cine nu avea penar cu abac ori stilou cu peniţă de “aur” era obligat să-şi cumpere.

GALERIE FOTO! Încă o dovadă că româncele sunt etalon de frumusețe în toată lumea! Concursul "Little Miss Universe&q... Cazul care a șocat o lume întreagă! O familie și-a căsătorit fiul mort, iar petrecerea a costat 25.000 de euro. Cum arat...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x