Antena Căutare

Doua scari gigantice de pe doua continente te duc in al noualea cer! La propriu

Planeta noastra este un izvor nesecat de frumusete si bogatie si exista locuri in lume care iti taie respiratia. Doua locatii superbe, unul in Statele Unite, celalalt la noi in tara, au in comun... multe trepte!

Primul loc este situat in Hawaii, la Scarile Haʻikū, cunoscute si sub numele de „Stairway to Heaven”. Aici, 3.922 de trepte urca spre unul dintre cele mai frumoase si luxuriante locuri de pe Pamant. Baza treptelor e asezata in Valea Haiku, in apropiere de Kaneohe, pe insula O’ahu si urca 853 de metri la un unghi de 30 de grade.

Prima scara a fost construita din lemn in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar in anii 1950 a fost reconstruita din otel galvanizat. Treptele, late de 45 de centimetri, au fost facute din scari de nava, sudate cate sapte. Saptamanal, un numar de aproximativ 100-150 de persoane curajoase ajung sa parcurga acest traseu.

Ne putem mandri si noi cu un loc asemanator. Este vorba despre Cetatea Poenari, amplasata in satul Capatanenii Pamanteni, din judetul Arges. Aflata la o altitudine de 850 de metri, "Cuibul de vulturi al vitejilor de demult", cum mai este numita cetatea, facea parte, cu veacuri in urma, dintr–un lant de fortificatii ce aparau hotarul nordic al Tarii Romanesti.

In comparatie cu “Scara catre rai” din Hawaii, la cetatea Poenari se ajunge urcand mai putine trepte. In total sunt 1.480 de trepte din beton, ce serpuiesc printr–o padure deasa de fag.

Horoscopul general, cu Anca Martin: "Racii si Capricornii sunt pusi pe sotii"... VIDEO! Cu pieptul gol in Congresul spaniol. Activistele Femen au intrerupt discursul deputatilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x