Antena Căutare

Ce limbi străine preferă să înveţe românii. Rusa e în coada listei

Mai bine de jumătate dintre tinerii din România ar învăţa o limbă străină, arată un nou eurobarometru. Deşi engleza sau franceza se vorbesc mai peste tot, surpriză - ar alege limba germană.

Mai bine de jumătate dintre tinerii din România ar învăţa o limbă străină, arată un nou eurobarometru. Deşi engleza sau franceza se vorbesc mai peste tot, surpriză - ar alege limba germană.

În primul rând trebuie spus că dorinţa românilor de evoluţie este cu adevărat mare. Suntem pe locul al doilea in ceea ce priveste motivatia de a învăţa o limbă străină.

Înaintea noastră mai este doar Croaţia, cu un procent de 89%. Dorinţa noastră de învăţare este cu doar două procente mai mică. Italienii, grecii şi belgienii sunt şi mai leneşi decât noi. De exemplu, în Belgia, peste 84% dintre oameni îşi doresc să înveţe o altă limbă străină.

Dacă vorbim despre ceea ce ne dorim să învăţăm, peste jumătate dintre români au declarat că germana ar fi limba favorită. După ei, urmează cei care preferă să înveţe franceză, italiană şi engleză.

Şi spaniolă ne-ar încânta, în timp ce rusa rămâne la coada preferinţelor.

Românii au pus engleza pe primul loc, atunci când au fost întrebați ce limbă străină ar vrea să-și îmbunătățească. Una peste alta, mai puţin de un sfert dintre români ştiu să vorbească fluent trei limbi.

Citește mai mult pe Observator.tv!

"Iisus va veni, iar pâmântul românesc va fi sfințit!" Clarvazătoarea Maria Ghiorghiu, previziune care dă fiori... Bojdeuca lui Ion Creangă a ajuns la 100 de ani de când a devenit prima casă memorială din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x