Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Ce ni se poate întâmplă dacă ne uităm la poze cu animale draguțe un timp îndelungat. Cercetătorii nu mai au îndoieli

Milioane de persoane adoră să urmărească imagini cu animale, acestea fiind unele dintre cele mai apreciate postări pe rețelele de socializare.

Milioane de persoane adoră să urmărească imagini cu animale, acestea fiind unele dintre cele mai apreciate postări pe rețelele de socializare

Shutterstock.com

Printre aceștia nu se află doar iubitorii de animale, iar motivul pentru care toți ”vânează” fotografiile sau videoclipurile cu acestea tocmai a fost descoperit de cercetători. Se pare că, fără să ne dăm seama, acestea ne fac să ne simțim mult mai bine.

Oamenii de știintă din Marea Britanie au ajuns la această concluzie după ce au provocat 19 persoane să urmărească timp de 30 de minute imagini cu pisici și rățuște. Înainte de asta, nivelurile de stres a celor implicați au fost măsurate și același lucru s-a întâmplat și la finalul vizionării.

Toți participanții au fost rugați să vorbească despre nivelul de stres din ziua respectivă, după ce au văzut fotografiile cu animăluțe, timp în care le-au fost măsurate ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Citește și: Ce se poate întâmpla în corpul unei femei dacă ia Viagra. Ce efecte neașteptate are pastila asupra doamnelor și domnișoarelor

În mod uimitor, după vizionarea prezentării, aceștia au raportat niveluri mai scăzute de stres și tensiune arterială mai mică.

Ce efecte au imaginile cu animale asupra sănătății

În medie, presiunea arterială a scăzut de la 136/88 la 115/71 și, conform lor, anxietatea resimțită a scăzut cu peste 50%.

În general, atunci când aceste valori sunt constante, asta înseamnă o stare generală bună de sănătate. De cealaltă parte, valorile ridicate, pe termen lung, sunt considerate pericole pentru sănătate și duc la o speranță de viață mai mică.

Prin urmare, vizionarea unor imagini sau videoclipuri cu animale simpatice ar putea literlmente să mărească durata de viață dacă devine un obicei.

Dr. Andrea Utley, care a condus studiul, consideră că a fi în preajma animalelor are un efect și mai puternic decât simplele fotografii/clipuri.

”S-ar părea că imaginile atrag, dar videoclipurile dau rezultate mai semnificative și, prin urmare, m-aș aștepta ca apropierea fizică (n.r. cu animalele) să fie și mai bună.”, a explicat ea.

Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că a avea un animăluț duce la o speranță de viață mai lungă pentru că reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Pentru a stabili dacă și pe tine te ajută acest lucru, am inserat în acest articol mai multe imagini cu animăluțe, care sperăm că te vor ajuta să te relaxezi. Click pe imaginea principală sau pe GALERIA FOTO pentru a le putea viziona.

Recomandari