Antena Căutare

Ce rol are gaura din geamul avionului. Funcția ei e foarte importantă

Te-ai întrebat vreodată ce rol are mica gaura de la baza geamurilor avioanelor? Se pare că funcția ei e foarte importantă pentru avioane.

Deși e ușor de trecut cu vederea, mica gaură de la baza geamurilor avioanelor are un rol foarte important, potrivit Administrației Federale a Aviației din SUA, scrie Business Insider.

Presiunea aerului scade pe măsură ce avionul se ridică, însă astfel de vehicule au fost concepute pentru a menține un nivel sigur al presiunii aerului.

Diferența de presiune a aerului dintre interiorul și exteriorul avionului exercită un stres fizic foarte mare. Pentru a combate acest pericol, geamurile avioanelor au fost concepute astfel încât să reziste și la altitudini impresionante.

Ce rol are gaura din geamul avionului

Geamurile avioanelor sunt formate din 3 panouri diferite. Panourile din exterior au fost create pentru a gestiona diferența de presiune.

Datorită micii găuri din panoul din mijloc, cunoscută și sub denumirea de “gaura pentru sângerat”, panourile pot regla presiunea aerului, un rol extrem de important. Între panourile exterioare și cele mijlocii există un mic gol.

Gaura din geamurile avioanelor are și rolul de a elibera umiditatea din golul dintre panouri, ce previne aburirea sau înghețarea lor.

Mica gaură permite reglarea presiunii pentru menținerea echilibrului între cabina pasagerilor și exterior. Panoul exterior al geamurilor are cea mai multă presiune exercitată asupra sa, pe când panoul mijlociu are rolul unei alternative sigure în caz de accident.

Panoul din interiorul avionului protejează panourile mijlocii și exterioare de daunele ce pot fi cauzate de pasageri.

Hărțile lumii sunt greșite. Cum arată continentele în realitate... Femeia care câștigă 655.000 dolari anual a devenit virală pe internet, după ce și-a făcut publice cheltuielile lunare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x