Antena Căutare

Ce se găsește, de fapt, în părțile negre ale unei banane. Ce se observă la microscop pe bucățile prea coapte

Un videoclip ajuns viral, în care o bucată de banană era analizată la microscop, a creat vâlvă în social media. Cel care l-a realizat susținea că a descoperit larve, viermi, mucegai. Nimic mai fals, spune un expert. Iată ce se găsește, de fapt, pe bucățile prea coapte ale unei banane.

colaj de imagini cu o banana coapta intr-o parte si o captura cu ce contine vazuta la microscop Galerie
Un videoclip ajuns viral, în care o bucată de banană era analizată la microscop, a creat vâlvă în social media. Cel care l-a realizat susținea că a descoperit larve, viermi, mucegai. Nimic mai fals, spune un expert. Iată ce se găsește, de fapt, pe bucățile prea coapte ale unei banane. | Shutterstock.com si captura Tiktok

Unele banane au pete pe coajă, denumite în mod obișnuit vânătăi. Acestea înseamnă că fructele sunt coapte și că acidul din interiorul lor a fost transformat în zahăr. Cu alte cuvinte, banana se află la apogeul dulceții sale.

Totuși, dacă fructul are multe părți negre și pe interior, experții spun că este indicat să fie consumat gătit, în prăjituri, clătite sau alte preparate.

Citește și: Două studente s-au aventurat să deschidă pivnița sigilată din casa pe care au închiriat-o. Ce secrete au descoperit

Ce se observă la microscop pe bucățile prea coapte ale unei banane

Bananele care au cojile complet negre pot fi consumate în condiții de siguranță, atâta timp cât nu există mucegai vizibil, miros de putrefacție sau fructul nu este foarte moale.

Ele pot fi mâncate sau gătite dacă coaja este maro închis sau chiar neagră. Dacă și interiorul este la fel și foarte moale, atunci trebuie să știți că fructul este mai mult decât copt și este pe cale să putrezească. Un alt semn că bananele s-au stricat este când începe să scurgă lichid din ele.

Specialiștii recomandă să fie gătite bananele cu coaja neagră, mai degrabă decât să fie consumate crude. Totuși, nu e greșit nici să fie mâncate crude, dacă nu prezintă miros neplăcut, mucegai sau dacă conținutul arată în regulă.

Citește și: Câte calorii are o banană. Ce conține acest fruct și câte poți mânca pe zi

Cei mai mulți oameni procedează așa, ba unii chiar preferă bananele foarte coapte. Recent, un tiktoker a publicat un clip prin care susținea că arată ce se găsește pe părțile negre ale acestui fruct. În imagini erau larve, viermi și alte vietăți, precum și mult mucegai. Cum era de așteptat, comentariile au curs și oamenii s-au declarat degustați de informațiile false, crezând că sunt veritabile.

Tot pe Tiktok, filmarea a fost contrazisă de un alt material, care a demonstrat că o banană coaptă, cu părți închise la culoare, poate fi consumată fără probleme.

În videoclipul ce demontează informațiile false viralizate e analizată o bucată foarte coaptă pe care sunt semințe și doar un vierme. Tânărul care a realizat experimentul susține că probabil acesta a ajuns în urma procesului de ambalare sau în timpul celui de transport.

”În concluzie, o banană coaptă nu are larve. Clipul (n.r. cel pe care l-a combătut) a fost furat de pe un canal care face materiale false despre produse puse sub microscop. Vă puteți bucura fără probleme de acest fruct bogat în potasiu.”, a afirmat cel care deține canalul de Tiktok biologiadesdecero.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Iluzie optică virală! Crezi că poți să găsești broasca țestoasă din imagine? Unde se ascunde aceasta, de fapt. Iată răspunsul

De ce cazinourile au ferestrele acoperite, iar ceasurile lipsesc. Puțini se gândesc la adevăratul motiv... Ce se întâmplă cu piesa „My Heart Will Go On”, a lui Celine Dion, chiar acum. Are legătură cu tragedia submersibilului T...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x