Ce se întâmplă cu avioanele înainte să decoleze. Nimeni nu știa asta până acum!

 

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă afară, pe pistă, când tu te afli în interiorul avionului și aștepți să decoleze?

De multe ori, avionul care te va duce la destinație a ajuns din altă parte. De îndată ce avionul ajunge pe pământ, piloții primesc instrucțiuni de la controlorii de la sol. Piloții duc avionul spre terminal și caută poarta destinată zborului următor. Când avionul se apropie, piloții pot vedea locul unde trebuie să stea roata din dreapta „nasului” navei, astfel încât să poată parca aeronava în locul potrivit pentru pasagerii care trebuie să coboare și pentru cei care urmează să urce.

Mai apoi, motoarele avionului care oferă putere în timpul zborului sunt oprite și se activează Auxiliary Power Unit (APU). APU se află undeva spre coada avionului. Cu ajutorul său, sistemul de climatizare de la sol poate fi activat, scrie playtech.ro.

Pasagerii din avion așteaptă debarcarea. Dacă există echipament, se montează un pod de debarcare acoperit, conectat la o ușă a avionului. Dacă nu, se montează niște scări (asta dacă ele nu există deja, cum este cazul avioanelor mai mici), iar pasagerii pot coborî din avion direct pe rampă. De acolo, ei sunt transportați cu un autobuz către clădirea aeroportului.

Citește aici continuarea.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI