Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă dormi cu aerul condiționat pornit. Avertismentul specialiștilor pentru cei care îl deschid pe timpul nopții

Specialiștii avertizează asupra pericolului la care te expui dacă dormi cu aparatul de aer condiționat pornit. Mulți nu știu efectele negative pe care le are aerul rece asupra organismului, mai ales pe timpul nopții.

colaj foto aparat de aer conditionat si femeie care doarme Galerie
Specialiștii avertizează asupra pericolului la care te expui dacă dormi cu aparatul de aer condiționat pornit | Shutterstock

Când este cald afară, să ai un aparat de aer condiționat poate fi un lux. Unitățile de aer condiționat absorb umezeala din cameră și, în același timp, eliberează aer rece. Deși sunt cel mai bun mod de a răci o cameră rapid, experții avertizează asupra menținerii acestuia pe timp de noapte.

Citește și: Cum răcești mașina rapid, după ce a stat în soare, vara. Cea mai bună metodă, ce are efect într-un minut

De ce nu e indicat să dormi cu aerul condiționat pornit. Ce efecte are asupra sănătății tale

De la riscurile pentru sănătate asociate până la creșterea costurilor la factura de energie, atât experții în somn, cât și specialiștii în energie, sugerează că efectele adverse ale funcționării AC-ul pe timp de noapte depășesc beneficiile.

Dacă lolcuiești într-o zonă cu temperaturi ridicate, să păstrezi aerul condiționat pornit peste noapte pare cea mai bună idee, mai ales că o cameră rece și aerisită este mai potrivită pentru somn. Cu toate acestea, experții avertizează că aceasta nu este o alegeră potrivită nici pentru sănătate, nici pentru facturi.

„Menținerea unui dormitor răcoros și confortabil este crucială pentru un somn bun”, spune Alvin Pullins, specialist în îmbunătățirea și întreținerea locuinței. „Cu toate acestea, temperaturile mici, în special în timpul somnului, pot interfera cu calitatea somnului și cu odihna generală”.

În plus, „a ține ventilatorul pornit în timp ce dormi poate declanșa alergii și te poate face să te simți congestionat, ceea ce duce la un somn prost”, adaugă Martin Seeley, fondator și CEO al MattressNextDay.

„Desigur, un ventilator electric va circula aerul din cameră. Dar ceea ce mulți oameni nu știu este că circulă și acarieni, spori, polen și alți alergeni. De asemenea, va usca aerul și vă va face să vă simțiți congestionat. Dacă suferiți de strănut, ochi înlăcrimați, nas care curge, mâncărimi în gât și chiar dificultăți de respirație, ar fi mai bine să investiți într-unul dintre cele mai bune purificatoare de aer”, a mai adăugat expertul.

Citește și: Cât consumă un aparat de aer condiționat, de fapt. Câți kW consumă pe oră și câți lei se adaugă la factura de energie electrică

De asemenea, dacă suferiți de dureri de articulații sau mușchi, AC-ul ar putea contribui la durerile voastre pe timp de noapte. Nu în ultimul rând, oprirea apartatului de aer condiționat peste noapte, vă ajută să economiți energie și să reduceți cheltuielile.

Momentul dramatic în care o cânăreață își seceră fața pe scenă. Făcea o acrobație la trapez când a pățit necazul... Care sunt numele interzise prin lege în România. Cum nu ai voie să îți botezi copilul la noi în țară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x