Ştim, nu o dată ai făcut şi tu asta! După ce ai pregătit paste nu ai estimat corect porţiile şi ţi-au rămas şi pe a doua zi. Iar când ţi s-a făcut din nou poftă le-ai reîncălzit. Credeai că e o greşeală? Iată ce spun medicii:
Un studiu recent a scos la iveală un fapt uluitor: pastele sunt mai sănătoase după ce sunt reîncălzite. Un studiu realizat de către cei de la BBC, condus de medicii Michael Mosley şi Chris van Tulleken a dovedit faptul că pastele reîncălzite reduc nivelul de zahăr din sânge, spre deosebire de pastele fierbinţi, abia gătite.
Doctorul Chris van Tulleken susţine că simpla schimbare a temperaturii de servire a pastelor prin reîncălzire poate transforma o porţie de carbohidraţi într-una bogată în fibre.
Specialiştii au dovedit că, odată răcite iar apoi reîncălzite, pastele se transformă în amidon rezistent.