Sunt o minune! Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul unui bebeluş în prima oră de viaţă?

Cercetătorii suedezi au făcut un studiu adorabil. Au monitorizat, cu atenţie, 28 dintre cele mai misterioase creaturi ale planetei: bebeluşii nou-născuţi. Imagini video surprinse în prima oră de viaţă a micuşilor le-a dat oamenilor de ştiinţă ocazia să observe, în premieră, comportamentul natural al bebeluşilor, atunci când nu sunt influenţaţi de adulţi.

Cercetătorii suedezi au făcut un studiu adorabil. Au monitorizat, cu atenţie, 28 dintre cele mai misterioase creaturi ale planetei: bebeluşii nou-născuţi. Imagini video surprinse în prima oră de viaţă a micuşilor le-a dat oamenilor de ştiinţă ocazia să observe, în premieră, comportamentul natural al bebeluşilor, atunci când nu sunt influenţaţi de adulţi.

Rezultatele studiului au fost publicate în ianuarie 2011, în "Acta Paediatrica".

Minutul 0: Bebeluşul scoate un ţipăt puternic imediat după naştere, care are rol în "trezirea" plămânilor.

Minutul 2: După repriza de plâns, urmează un minut de relaxare. Este momentul în care stau nemişcaţi pe pieptul mamei. Cercetătorii speculează că această linişte era în trecut o modalitate de a ascunde bebluşii de prădători.

Minutul 5: Bebeluşul îşi deschide ochii pentru prima oară.

Minutul 8: Devin din ce în ce mai activi, ţinându-şi ochii larg deschişi până la 5 minute odată. În această fază apare dorinţa de mâncare, încep să studieze chipul şi sânul mamei , scot acel sunet caracteristic dorinţei de mâncare şi îşi duc mâinile la gură.

Minutul 18: Este extenuat! E timpul pentru odihnă.

Minutul 36: Cu bateriile reîncărcate, bebluşul începe să se apropie de sânul mamei, lăsându-se ghidat de miros.

Minutul 62: Bebeluşul este alăptat pentru prima oară, primind doze mici de colostrum, o substanţă asemămătoare laptelui matern, bogat în minerale şi anticorpi. Această primă alăptare este importantă pentru nou-născut si pentru mamă, stimulând producţia de lapte matern şi provocând contracţii ale peretelui uterin, până ce organul va reveni la dimensiunea normală.

Minutul 70: Bebeluşul adoarme.

Aşa arată prima oră şi 10 minute din viaţa unui nou-născut.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri