Antena Căutare

Ce secret a stat ascuns în cana unui prizonier de la Auschwitz. Oamenii au crezut că nu văd bine

Nimeni nu s-ar fi gandit ca intr-o cana veche, de peste 70 ani, zac două bijuterii: un inel și un lănțișor de aur. Acestea ar fi fost ascunse în fundul dublu al acesteia, de către un prizonier din fostul lagăr nazist Auschwitz-Birkenau.

Nimeni nu s-ar fi gandit că într-o cană veche, de peste 70 ani, zac două bijuterii: un inel și un lănțișor de aur. Acestea ar fi fost ascunse în fundul dublu al acesteia, de către un prizonier din fostul lagăr nazist Auschwitz-Birkenau.

Descoperirea a avut loc cu ocazia unor lucrări de conservare, apotrivit muzeulului amenajat pe sit, potrivit realitatea.net. Cana în care au fost găsite bijuteriile face parte din miile de obiecte de bucătărie expuse la muzeu.

"Am mai făcut astfel de descoperiri, însă aceasta este unică datorită felului în care au fost ascunse bijuteriile", a declarat purtătorul de cuvânt al muzeului, Pawel Sawicki.

În muzeu, se regăsesc nenumărate obiecte care le-au aparținut prizonierilor. Printre acestea, se numără: 4.000 de valize, zeci de mii de pantofi, perii sau obiecte de bucătărie. Doar o parte dintre acestea sunt expuse publicului larg.

Fetelor, el este cel mai vânjos moldovean! Sincer, voi mai ştiţi cât fac 1+1? GALERIE INCENDIARĂ cu Valeriu!... Un polițist i-a salvat viața acestei fetițe! Ce s-a întâmplat, la 18 ani după dramaticul moment, te va face să plângi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x