Ce secret a stat ascuns în cana unui prizonier de la Auschwitz. Oamenii au crezut că nu văd bine

Nimeni nu s-ar fi gandit ca intr-o cana veche, de peste 70 ani, zac două bijuterii: un inel și un lănțișor de aur. Acestea ar fi fost ascunse în fundul dublu al acesteia, de către un prizonier din fostul lagăr nazist Auschwitz-Birkenau.

Nimeni nu s-ar fi gandit că într-o cană veche, de peste 70 ani, zac două bijuterii: un inel și un lănțișor de aur. Acestea ar fi fost ascunse în fundul dublu al acesteia, de către un prizonier din fostul lagăr nazist Auschwitz-Birkenau.

Descoperirea a avut loc cu ocazia unor lucrări de conservare, apotrivit muzeulului amenajat pe sit, potrivit realitatea.net. Cana în care au fost găsite bijuteriile face parte din miile de obiecte de bucătărie expuse la muzeu.

"Am mai făcut astfel de descoperiri, însă aceasta este unică datorită felului în care au fost ascunse bijuteriile", a declarat purtătorul de cuvânt al muzeului, Pawel Sawicki.

În muzeu, se regăsesc nenumărate obiecte care le-au aparținut prizonierilor. Printre acestea, se numără: 4.000 de valize, zeci de mii de pantofi, perii sau obiecte de bucătărie. Doar o parte dintre acestea sunt expuse publicului larg.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri