Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Ce Sfânt este sărbătorit pe 8 august! Cui trebuie să faci urări astăzi! Foarte mulți români poartă acest nume

Ziua de 8 august are o importanță semnificativă pentru creștini. Mulți români poartă numele Sfântului sărbătorit astăzi.

Ce Sfânt este sărbătorit pe 8 august! Cui trebuie să faci urări astăzi! Foarte mulți români poartă acest nume

Sfântul Emilian Mărturisitorul a fost episcop al cetatii Cizicului, pe timpul domniei lui Leon Armeanul, între anii 813-820. A fost obligat să se supună ordinilor date de împărat, care cerea scoaterea imediată a icoanelor din biserici. Cum nu a fost de acord cu acest lucru, Sfântul Emilian a fost supus la chinuri grele.

Adormirea Maicii Domnului, reguli impuse pe 15 august. Credincioşii se vor închina la icoana făcătoare de minuni de la distanţă de 1,5 metri

Sfântul Emilian, sărbătorit pe 8 august

Timp de cinci ani a fost nevoit să treacă prin dureri și umilințe de nedescris, pentru faptul că și-a mărturisit credința ortodoxă. Sfântul Emilian Mărturisitorul a murit ca martir, alături de alți episcopi. Dacă aveţi cunoştinţe care poartă numele Sfântului Emilian, Emilia, Emil, Emiliana, Emilian, uraţi-le "La mulţi ani" astăzi.

Sărbătoare pentru creștini! Sfântul făcător de minuni, tămăduitorul bolilor și doctor fără de arginți pentru cei aflați în necazuri

De asemenea, tot astăzi, se face și pomenirea Sfântului Miron, făcătorul de minuni, episcopul Cretei, Sfântului Cuvios Părinte Teodor, egumenul de la Oronon și Sfinților Mucenici Elefterie și Leonid.

Recomandari