Live acumiUmor
Prime Time 20:30iUmor

„Mai vreau!”. Cea mai bătrână persoană din lume a împlinit 117 ani! A avut cancer, dar nu s-a lăsat înfrântă! Cum arăta în tinerețe și care sunt secretele longevității ei! FOTO

Cea mai bătrână persoană în viață din lume, conform Cărții Recordurilor, a împlinit 117 ani și s-a bucurat de tortul ce i-a fost pregătit cu ocazia zilei ei de naștere. Femeia, din Japonia, a fost diagnosticată cu cancer, dar nu s-a lăsat înfrântă. A dezvăluit secretele longevității ei.

Kane Tanaka.

Kane Tanaka, din Japonia, a fost născută prematur, la data de 2 ianuarie 1903. A fost confirmată de Cartea Recordurilor, anul trecut, drept cea mai bătrână persoană în viață din lume.

Femeia locuiește într-un azil pentru bătrâni din Japonia, unde învinge adesea angajații la jocuri de masă.

De altfel, Kane Tanaka adoră caligrafia, calculele, jocul de masă Othello, dar și plimbările scurte prin împrejurimi.

Kane Tanaka mai are o pasiune imensă – cea pentru dulciuri. Cu un apetit sănătos, femeia adoră dulciurile, cafeaua, sucurile și fresh-urile.

De ziua ei, celebrată la azil, Kane Tanaka a mai cerut o porție din tortul ce i-a fost pregătit de ziua ei de naștere. „Gustos! Mai vreau!", a spus ea cu zâmbetul pe buze.

A fost născută prematur și a fost diagnosticată cu cancer. Soțul și fiul ei au murit în război

Kane Tanaka nu a fost un copil care să „inspire sănătate”. Femeia s-a născut prematur și a fost cel de-al șaptelea copil al părinților ei, care trăiau pe insula Kyushu. A supraviețuit datorită laptelui de sân pe care i l-au adus asistentele medicale.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Kane Tanaka a lucrat într-un magazin al familiei, unde a vândut alimente ca orez glutinos și tăiței Udon, cot la cot cu soțul ei, Hideo, cu care s-a căsătorit în 1922, când ea avea vârsta de 19 ani. Alături de soțul ei, a avut patru copii și a adoptat un al cincilea.

După ce nu doar soțul, ci și fiul ei, au murit în război, Kane Tanaka a continuat să lucreze în acel magazin, până când s-a pensionat, la vârsta de 63 de ani.

În anii 1970, a vizitat Statele Unite ale Americii, unde are câteva nepoate și câțiva nepoți.

La vârsta de 103 ani, Kane Tanaka a fost diagnosticată cu cancer de colon. A suferit câteva operații din cauza acestei maladii, dar și a unei cataracte. Când a împlinit 107 ani, un alt fiu al ei a scris o carte despre ea, „Good and Bad Times, 107 Years Old”.

Bătrâna a spus că secretele longevității ei trebuie să fie familia, somnul și speranța, iar în iulie 2018, a declarat că vrea să trăiască până la vârsta de 120 de ani.

Vârsta record a acestei femei este simbolică pentru îmbătrânirea rapidă a populaţiei Japoniei care, alături de scăderea natalităţii, provoacă îngrijorări cu privire la deficitul de forţă de muncă şi perspectivele creşterii economice, notează Reuters.

Numărul bebeluşilor născuţi în Japonia a scăzut cu aproximativ 5,9% anul trecut, ajungând la mai puţin de 900.000, pentru prima dată de când guvernul japonez a început să compileze date în 1899, potrivit Ministerului nipon al Bunăstării.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro