Căutare Live

Cea mai mare adâncime la care a fost observată o caracatiţă, aproximativ 7.000 de metri

O caracatiţă a fost observată de cercetători la aproximativ 7.000 de metri adâncime, în Oceanul Indian, cu aproximativ 2.000 de metri mai jos faţă de înregistrările de până acum.

Caracatiţa a fost observată în fosa Java, au anunţat cercetătorii în publicaţia Marine Biology, citată de BBC.

Ei spun că este vorba despre specia cunoscută drept „Dumbo”, botezată astfel datorită formei înotătoarelor care o fac să semene cu personajul animat al Disney.

Cel care a identificat-o este Alan Jamieson. Echipamentul lui a filmat două caracatiţe - una aflată la 5.760 de metri adâncime şi alta, la 6.975 de metri. Ele aveau o lungime de 43, respectiv 35 de centimetri.

Fragmente de caracatiţă şi ouă au fost găsite la adâncimi foarte mari, însă până la această descoperire, o astfel de vieţuitoare a fost observată cel mai adânc la 5.145 de metri, demonstrează o fotografie alb-negru realizată în urmă cu 50 de ani în Caraibe.

Acum este clar că aceste moluşte pot trăi pe 99% din fundul mărilor, însă ele trebuie să fi trecut prin adaptări speciale, a spus Jamieson.

„Toate adaptările de care e nevoie pentru a trăi la această presiune au loc la nivel celular”.

Jamieson a înregistrat această caracatiţă pe când conducea Five Deeps Expedition. Acesta era proiectul în care magnatul Victor Vescovo a ajuns cu submarinul în cele mai adânci sectoare din cinci oceane.

În timp ce Vescovo stabilea recorduri de scufundare, Jamieson conducea investigaţii ştiinţifice.

El speră ca descoperirile sale să ajute la risipirea unor interpretări greşite legat de cele mai adânci părţi ale Oceanului Planetar.

În prezent, Alan Jamieson este CEO la Armatus Oceanic.

Sursa : news.ro

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri