Dezastrul de la Cernobîl va rămâne ca o pată neagră în istoria omenirii, asta e clar. Câteva imagini, însă, îți arată că locurile din apropierea centralei nu sunt atât de sinistre.
Prîpiat, odată un oraș de 40.000 de oameni, este la o distanță foarte mică de la Cernobîl, în interiorul zonei de excludere. Cernobîl, locul celui mai mare dezastru nuclear din istorie este acum o destinație turistică, ceea ce naște un semn mare de întrebare: dacă oamenii se aventurează să viziteze locul sinistru, cât de adevărate sunt fotografiile din online cu locul exploziei?
Avertisment pentru turiști! De ce internetul din Coreea de Nord e periculos!
Turiștii pot cumpăra suveniruri din acest loc, deci este clar că nici cele mai grave dezastre tehnologice ale omenirii, care au ucis mii de oameni și au afectat sute de mii, nu poate scăpa de comerț.
Excursiile spre Cernobîl există de peste 15 ani și oferă o viziune fascinantă într-un capitol întunecat al istoriei noastre colective, dar și oportunități de fotografiere. Marketingul desfășurat de unele companii de turism poate juca un rol important asupra elementului de pericol, dar atâta timp cât nu ignori ghidul turistic, vizitele în zona de excludere sunt destul de sigure.
Vezi cum a ajuns Cernobîl să fie exploatat doar ca să facă bani pe seama turiștilor!
Potrivit presei spaniole, fostul lider catalan Carles Puigdemont petrece Revelionul la Vaslui... Horoscopul chinezesc 2018. Protestele şi tensiunile între naţiuni vor guverna următoarea perioadă...