Antena Căutare

Cea mai veche bicicleta cu aburi din lume va fi vanduta la licitatatie. Vezi care e suma de pornire!

O bicicleta dotata cu un motor cu abur veche de 117 ani urmeaza sa fie vanduta la licitatie suma de pornire fiind de 370.000 de euro. Evenimentul va avea loc in Las Vegas in luna ianuarie a anului viitor, informeaza dailymail.co.uk

Originala inventie ii apartine lui Sylvester Roper si arata ca oricare alta bicicleta. Noutatea insa consta in motorul cu abur care este lipit de cadru si care te ajuta sa atingi o viteza chiar si de 40 de km pe ora. Mai exact, intre cele doua roti mari se afla un cazan unde carbunii incinsi incalzesc apa iar aburul rezultat pune in miscare vehiculul.

Conform expertilor mijlocul de transport va intra in Cartea Recordurilor ca fiind una dintre primele modele inventate vreodata iar specialistii spera ca va stabili un nou record ca fiind si cea mai scumpa bicicleta vanduta la licitatie. Se pare insa ca nu era un mijloc de transport prea sigur de vreme ce chiar inventatorul a fost ghinionistul care a suferit un infarct in timp ce o testa.

In prezent recordul este detinut de o alta bicicleta cu motor care a costat 340.000 de euro si a fost vanduta in anul 2008.

Foto: dailymail.co.uk




FOTO! Vezi casa cu 4000 de ceasuri... FOTO! Diavolul exista! Povestea impresionanta a fetitei care a levitat in pat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x