Antena Căutare

Cel mai gras copil din lume a intrat la dietă. Are 10 ani, peste 190 de kilograme și a renunțat la școală din cauza greutății. Părinții se împrumută, pentru a-i da de mâncare

Băiatul care atins recordul de cel mai gras copil din lume a intrat la dietă, pentru a-și salva viața. Arya Permana cântărește 190 de kilograme și se încadrează în categoria obezității morbide. 

Băiatul care atins recordul de cel mai gras copil din lume a intrat la dietă, pentru a-și salva viața. Arya Permana cântărește peste 190 de kilograme și se încadrează în categoria obezității morbide.

Deja nu mai poate merge și a fost nevoit să renunțe și la școală, din cauza greutății sale, acumulată în urma celor 5 mese pe zi pe care le servea. Părinții nu reușesc să îi mai găsească haine pe măsura lui, ajungând la concluzia că trebuie să ia urgent măsuri.

"Îi este foame încontinuu și are un un "regim" foarte bogat. Poate mânca, la o singură masă, porția de hrană pentru doi adulți. Este întotdeauna obosit și se plânge că nu poate respira. Doar mănâncă și doarme. În rest, stă ore întregi în piscină", povestește Rokayah Somantri, mama băiatului, potrivit metro.co.uk.

"Nu există durere mai mare decât să îți vezi propriul copi suferind. Fiul meu nu mai merge la școală deoarece nu poate merge și are nevoie de ajutor. Poate face doar pași mici și apoi se dezechilibrează. Mi-aș dori să îl văd învățând și jucându-se cu ceilalți copii din cartier", a mai declarat aceasta.

Inițial, greutatea băiatului a fost considerată de către părinții săi ca fiind un semn al sănătății. Dar, mai apoi, a scăpat de sub control.

Începând de la vârsta de doi ani, Arya a început să se îngrașe considerabil, de la o zi la altă, având o greutata anormală pentru vârsta lui.

Doctorii nu au considerat alarmantă greutatea copilului

Rokayah și Ade, părintii băiatului, l-au dus pe acesta la mai mulți doctori din sat -Cipurwasari, Indonesia - dar, spre surprinderea lor, aceștia au considerat că nu ar trebui să aibă motive de îngrijorare, în ceea ce privește starea de sănătate a lui Arya.

"Nu mai am bani să îi pot cumpăra atâta mâncare de câtă are nevoie, pentru a-și satisface apetitul incredibil. Am fost nevoit să mă împrumut. Nu îl pot ține nemâncat", a declarat tatăl băiatului.

Neajutorați și cu teama că și-ar putea pierde fiul, familia i-a impus băiatului o dietă cu orez brun, în speranța că vor reuși să îi controleze greutatea.

"Nicio mamă nu își dorește să își lase copilul să moară de foame, dar nu știu ce să mai fac. Am început să îl țin la regim, cu o dietă bazată pe orez brun. Nu știu dacă asta îl va ajuta, dar este singurul lucrur pe care îl pot face pentru a a stopa creșterea lui în greutate", povestește disperată Rokayah, mama acestuia.

Drama adolescentei cu chip de bătrână! A plătit 50.000 de lire sterline pentru a scăpa de boala îngrozitoare. Cum arată ... VIDEO EMOȚIONANT: O fetiță s-a deghizat într-un copil bogat și apoi într-un copil al străzii. Reacția unui bărbat a făcu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x