Antena Căutare

Cel mai mare mister al omenirii a fost rezolvat: el este Jack Spintecătorul!

La mai bine de 130 de ani de la comiterea crimelor și după cercetarea a peste 300 de suspecți, specialiștii au decis că bărbierul polonez Aaron Kosminski este faimousl ”Jack Spintecătorul”, ucigașul celor cinci femei din perioada aprilie 1888 - 13 februarie 1891. Probele ADN luate de pe șalul celei de-a patra victime, Catherine Eddowes, au fost analizate la Univeristatea ”John Moores” din Liverpool și nu mai lasă loc de interpretări

La mai bine de 130 de ani de la comiterea crimelor și după cercetarea a peste 300 de suspecți, specialiștii au decis că bărbierul polonez Aaron Kosminski este faimosul ”Jack Spintecătorul”, ucigașul celor cinci femei din perioada aprilie 1888 - 13 februarie 1891. Probele ADN luate de pe șalul celei de-a patra victime, Catherine Eddowes, au fost analizate la Univeristatea ”John Moores” din Liverpool și nu mai lasă loc de interpretări

”Jack Spintecătorul” a fost un bărbier polonez! La finele a 130 de ani de cercetări și după analiza a peste 300 de suspecți, probele ADN îl incriminează, categoric, pe Aaron Kosminski, drept autorul macabrelor asasinate ale celor cinci femei din cartierul londonez Whitechapel, între 1888 și 1891. Sau, dacă nu al tuturor, cel puțin al victimei cu numărul patru, Cahterine Eddowes, al cărei șal însângerat și plin de lichid seminal a fost analizat de către investigatorii de la Universitatea ”John Moores” din Liverpool, care au ajuns la această concluzie.

Cel mai mare mister al omenirii a fost rezolvat: el este Jack Spintecătorul!

”Jack Spintecătorul” în presa vremii

”Pentru prima dată în istorie, am descoperit la un nivel sistematic și molecular, unica evidență fizică legată de asasinatele lui Jack Spintecătorul ce au supraviețuit până în zilele noastre”, au fost cuvintele primite de către cei de la ”The Journal of Forensic Sciences”. ”Faptul că am putut împerechea două piese din acele vremuri a ajutat pentru a întări probabilitatea statistică a identificării asasinului, dar, în același timp, și cel al autenticității șalului”.

Aaron Kominski (născut în septembrie 1865) a emigrat din Polonia în Anglia, dorind să scape de persecutarea cetățenilor evrei. În 1882 îl găsim în cartierul Whitechapel. Aici domnesc mizeria, violența, alcoolismul și prostituția. Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes și Mary Jane Kelly, toate femei de moravuri ușoare, sunt ucise între aprilie 1888 și 13 februarie 1891. Toate au chipul desfigurat, toate sunt tăiate la gât și toate sunt mutilate. Cu toate că existau aceste similitudini, Scotland Yard-ul a fost de părere că este vorba despre mai mulți autori. Apoi a apărut mitul unicului ”Asasin din Whitechapel”, botezat, finalmente, ”Jack Spintecătorul”, pe baza scrisorilor trimise chiar de către asasin.

Cel mai mare mister al omenirii a fost rezolvat: el este Jack Spintecătorul!

Aaron Kosminski a intrat, imediat, în cercul de suspecți. Avea 23 de ani când a fost arestat, interogat și menținut sub stare de cercetare de către polițiști, dar implicarea sa în aceste asasinate nu a putut fi, niciodată, probată. Un document al epocii îl descria drept ”un probabil schizofrenic paranoic”, care auzea glasuri și era înclinat spre masturabre (!!!). A fost internat într-un centru psihiatric, unde a și murit, la 53 de ani.

Șalul ce a rezolvat faimosul caz. Sau, cel puțin, așa se crede!

Deceniile au trecut, s-au făcut zeci de supoziții, iar numele lui Kosminski a fost uitat. Până în ziua în care Russell Edwards, un ”spintecătorolog”, un om atras de marele mister, a achiziționat, la o licitație, șalul ce se afla pe Catherine Eddowes, victima cu numărul patru, în ziua în care aceasta a fost ucisă. ”Poliția știa că Aaron era asasinul, dar nu avea probe”, spunea, deseori, el.

Cel mai mare mister al omenirii a fost rezolvat: el este Jack Spintecătorul!

Șalul purtat de cea de-a patra victimă, cel care se pare că a lămurit marele mister

A început să caute rude. Atât ale presupusului ucigaș, cât și cele ale victimei. Le-a găsit, le-a prelevat, tuturor, probe ADN. Acum cinci ani, cu ajutorul doctorului Jari Louhelainen, specialist în genetica crimelor petrecute cu ceva vreme în urmă, a realizat primele teste. Probele ADN actuale s-au ”pupat” în proporție de 100% cu resturile de sânge ale Catherinei Eddowes și în proporție de 99,2% cu resturile de spermă, identificate ca aparținând ”unui bărbat de enie rusească și evreiască”. Edwards nu s-a oprit aici. A bătut la ușa Universității ”John Moores” din Liverpool, dar și la Leeds, unde medicii Louhelainen și David Miller au refăcut testele. ”Putem confirma că Aaron Kosminski este ucigașul Cahterinei Eddowes”, arată studiul. Dacă ne gândim că Jack Spintecătorul este considerat, de toată lumea, autorul tuturor crimelor, atunci Aaron Kosminski este faimosul personaj. Mister rezolvat!

Cine au fost suspecții?

Montague John Druitt. Tip educat, familie bună, absolvent de Oxford. Descris de toți drept un ”bolnav din punct de vedere sexual”. S-a sinucis la șapte săptămâni după ultima crimă. Cadavrul i-a apărut, plutind, pe Tamisa.

Carl Feigenbaum. Marinar cu origini germane, lucra pe navele unde era plătit. Frecventa bordelurile din cartier. A emigrat în Statele Unite, a fost condamnat la moarte prin scaunul electric, după ce a ucis o femeie, într-o manieră similară cu cea a lui Jack Spintecătorul.

Francics Craig. Lucra ca reporter în anii asasinatelor. Soțul ultimei victime, Mary Jane Kelly. S-a presupus că a ucis-o când a aflat că lucra ca prostituată, iar celelalte crime, comise anterior, au fost pentru a atrage atenția de la ”obiectivul” său. Bolnav mintal.

Walter Sickert. Artist german, născut la Munchen, dar stabilit la Londra, cunoscut pentru portretele sale cu prostituate. Suferea de impotență sexuală.

Cum ne este afectată sănătatea de echinocțiul de primăvară! Tot ce trebuie să știi despre fenomenul astronomic... Surpriză inedită pentru un bărbat când s-a întors în parcare! Un Koala se relaxa pe bancheta din spate a mașinii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x