Antena Căutare

Cel mai mare păianjen din lume! E de dimensiunea unui câine de talie mică și a fost supranumit "mâncătorul de păsări"

Potrivit guinnessworldrecords.com, cel mai mare păianjen din lume este păianjenul Goliat (Theraphosa blondi), denumit și "mâncătorul de păsări".

Cel mai mare păianjen din lume este păianjenul Goliat (Theraphosa blondi), denumit și "mâncătorul de păsări", notează Agerpres.

Potrivit guinnessworldrecords.com, păianjenul este un mascul descoperit, în Venezuela, de membrii unei expediții, în aprilie 1965, fiind găsit, ulterior, și în pădurile tropicale din Guyana și Guyana franceză. Arahnida, de mărimea unui cățeluș, avea o deschidere a picioarelor de 28 cm lungime și cântărea 50 de grame.

Un alt păianjen aparținând aceleiași specii avea aceeași deschidere a picioarelor, de 28 de cm, și cântărea 170 de grame.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Păianjenul Goliat este supranumit și "mâncătorul de păsări", deși nu se hrănește în principal cu păsări, ci cu râme. Ocazional, mănâncă și insecte, broaște și ouă de păsări.

Deși este veninos și mușcătura sa este extrem de dureroasă, veninul său nu este mortal pentru om. De asemenea, prin frecarea picioarelor de abdomen, arahnida eliberează în aer un nor de perișori fini care, dacă ajung în ochi, provoacă iritații, dureri și mâncărimi, care persistă zile în șir.

Mărturisire șocantă după tragedia de la Bophal: „Toți respiram moarte!”... Oamenii cu un coeficient de inteligență scăzut postează citate pe Facebook!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x