Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la circ
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

“Cel mai puternic copil din lume” a încetat din viață la vârsta de 21 de ani. Ce probleme de sănătate avea Jambik

Dzhambulat Khatokhov, cunoscut ca fiind cel mai greu copil din lume, a decedat la doar 21 de ani.

“Cel mai puternic copil din lume” a încetat din viață la vârsta de 21 de ani. Ce probleme de sănătate avea Jambik

profimedia

Tânărul rus a devenit faimos ca luptător de sumo, fiind desemnat și cel mai greu copil din lume la vârsta de 2 ani. Pe atunci, el cântărea 34 kilograme, iar la 13 ani ajunsese la 180 kilograme.

Copilul a practicat încă de mic wrestling și sumo, iar colegii de clasă l-au supranumit Gladiatorul. La vârsta de trei ani a intrat în Cartea Recordurilor, fiind și cel mai puternic copil din lume.

De-a lungul timpului, au apărut multe documentare cu Dzhambulat, în care se vorbea despre starea lui de sănătate și performanțele sportive.

Sportivul a murit din cauza unei probleme la rinichi care s-a agravat rapid. Decesul puștiului minune a fost anunțat de Betal Gubzhev, președintele Federației de Sumo și Wrestling din Kabardino-Balkaria, locul natal al lui Dzhambulat, potrivit Daily Mail.

Cum a devenit celebru tânărul din Rusia

Dzhambulat, cunoscut și sub pseudonimul de Dzhambik sau Jambik, la vârsta de 9 ani cântărea cât patru colegi de-ai săi de clasă.

Pe atunci, mama lui, Nelya, în vârstă de 42 de ani la acea vreme, a apărut în presă, fiind condamnată de toți pentru faptul că nu are grijă de sănătatea copilului ei.

Vezi mai multe imagini în GALERIE FOTO

“E în creștere – în lățime și în înălțime. Ce pot să fac eu? Ăsta este el, așa l-a lăsat Dumnezeu”, spunea femeia la acea vreme.

În 2009, un doctor britanic l-a consultat și a declarat: “Starea de sănătate a lui Jambik este una precară. Greutatea lui indică faptul că e predispus la diabet, cancer și probleme cu inima. (...) Din cauza faptului că este prea gras la vârsta lui, speranța sa de viață este redusă”.

Contrariată în legătură cu acest diagnostic, mama băiatului a spus că îl dusese deja pe acesta la niște medici din Moscova pentru a fi consultat și spunea că nici unul dintre ei nu a aflat ce anume cauzează greutatea lui neobișnuită.

“Am fost la mai multe controale. Fiecare doctor voia să găsească motivul din spatele greutății lui Jambik. Nici unul dintre ei nu a descoperit nimic. Când avea 5 ani, l-am dus la câteva clinici din Moscova unde a făcut toate analizele existente, ecografii și teste pentru hormoni”, spunea mama sportivului la cea vreme.

Când a fost acuzată că îi dă băiatului ei steroizi pentru a câștiga titlul de cel mai puternic copil din lume, femeia s-a revoltat, spunând:

“Oamenii chiar cred că sunt o criminală? Pot ei să sugereze că o mamă e în stare să facă așa ceva copilului ei?”, declara mama lui Jambik.

Antrenorul său de wrestling spunea că îi e greu să îl antreneze. De fiecare data când Jambik venea la antrenamente primea doar exerciții de gimnastică și alergare, dar niciodată nu I se dădea să muncească la intensitatea cu care se antrenau restul colegilor săi.

“Nu ar putea face multe din aceste exerciții din cauza greutății sale”, spunea la acea vreme antrenorul lui.

Mama lui spunea că băiatului îi plăcea să le arate tuturor cât era de puternic. Era considerat un fel de super erou, fiind atât de puternic încât își ridica frații și mama în brațe fără dificultate.

Recomandari