Antena Căutare

Cel mai scump videoclip muzical din istorie: A costat șapte milioane de dolari și a reușit să câștige numeroase trofee

Cel mai costisitor videoclip muzical din istorie a costat 7 milioane de dolari şi a fost difuzat, în premieră, în 1995. Este vorba de clipul piesei Scream, interpretată de Michael Jackson şi sora sa, Janet Jackson.

Cel mai costisitor videoclip muzical din istorie a costat șapte milioane de dolari şi a fost difuzat, în premieră, în 1995. Este vorba de clipul piesei Scream, interpretată de Michael Jackson şi sora sa, Janet Jackson.

Compusă de cei doi cântăreţi, alături de James Harris III şi Terry Lewis, melodia se găseşte pe cel de-al nouălea album al starului american, intitulat HIStory: Past, Present and Future, Book I. Deşi greu de încadrat într-un stil anume, piesa conţine elemente de pop, R&B, dance-pop şi funk.

Realizarea clipului a costat nu mai puţin de șapte milioane de dolari, fiind omologat de Guinness World Records ca fiind cel mai costisitor videoclip din istorie. Regia a fost semnată de Mark Romanek.

În 1995, clipul piesei Scream a fost nominalizat la 11 categorii în cadrul MTV Video Music Awards, câştigând la secţiunile ''Cel mai bun clip dance'', ''Cea mai bună coregrafie'' şi ''Cea mai bună regie artistică''.

Din partea Billboard Music Awards, a câştigat Cel mai bun video pop-rock. În 1996, clipul a obţinut un Premiu Grammy pentru Cel mai bun videoclip muzical şi film de scurt-metraj.

În 2001, postul de televiziune VH1 a plasat clipul piesei Scream pe locul nouă în topul celor mai bune 100 clipuri muzicale din istorie.

Următoarele două poziţii în topul celor mai costisitoare clipuri muzicale din istorie sunt ocupate de două piese ale Madonnei. Astfel, clipul piesei ''Die Another Day'', regizat de Traktor şi difuzat în premieră la 22 octombrie 2002, a costat aproximativ 6.100.000 dolari. Cel de-al treilea cel mai costisitor clip a fost realizat pentru piesa ''Express Yourself'', regizat de David Fincher şi difuzat la 17 mai 1989. Producţia sa a costat în jur de 5 milioane de dolari.

Sursa: Agerpres

Tradiții de Bobotează care atrag NOROCUL în casă... O locuinţă veche de 2.700 de ani a fost descoperită în Israel! Imaginile cu ruinele sunt impresionante: "Pare că at...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x